S Williams - Konta. Competitia de la Stanford s-a mutat la San Jose

Miercuri dimineata, de la ora 05:00, in primul tur de la San Jose, avem partida S Williams - Konta. Cum se va misca Serena, dupa ce ne-a demonstrat la Wimbledon ca inca mai este capabila de lucruri mari?

Williams este pe locul 26 WTA, ca urmare a finalei de la Wimbledon. La 36 de ani, Serena a reusit o revenire la care nu se asteptau prea multi. Insa americanca a reusit sa slabeasca, chiar daca nu extraordinar de mult, si s-a miscat mult mai decent pe teren.

Iar frica adversarelor fata de ce poate sa faca Serena este evidenta. Ultima oara cand Williams a venit la Stanford (care este turneul peste care a venit San Jose) se intampla in 2014, iar jucatoarea de peste Ocean s-a impus, intr-o finala cu Angi Kerber.

Konta este pe locul 48, intr-o evident cadere dupa ce a incheiat stagiunea precedenta pe pozitia a 9-a. A cucerit si doua titluri in 2017, la Sydney si Miami, plus finala la Nottingham si semifinale la Eastbourne si Wimbledon.

A incheiat sezonul cu 5 infrangeri la rand, dar a debutat cu sferturi de finala la Brisbane, performanta intrerupta de o accidentare in meciul cu Svitolina. Cu exceptia finalei de la Nottingham, la care totusi ne asteptam, Johanna n-a mai facut nimic in 2018.

Totusi, si britanica are un titlu la Stanford, obtinut in 2016, dupa o finala cu Williams, dar Venus. Chiar daca San Jose este la numai 30 de minute de Stanford, reperele jucatoarelor n-au cum sa nu se schimbe macar putin. Asa ca poate rezultatele din trecut nu sunt atat de relevante. Dar in timp ce Serena se misca din ce in ce mai bine, Konta parca nu mai are deloc incredere in sine. Sigur, nici certurile cu presa britanica n-au ajutat-o foarte mult. In singura disputa directa, in 2017, la Melbourne, americanca s-a impus in doua seturi, scor 6-2, 6-3. Cred c-o va face si acum.

Pronosticuri De Minaur - Sugita