Rybarikova - Cirstea. Sorana este obisnuita cu meciuri de trei seturi

Luni, de la ora 13:30, in primul tur de la Wimbledon, avem partida Rybarikova - Cirstea. Desi slovaca este mai buna pe iarba, nu cred ca diferenta dintre cele doua este atat de mare.

Rybarikova este din Slovacia si se afla pe locul 19 WTA. O sportiva de mare experienta, la 29 de ani, Magdalena a fost aproape mereu o tenismena buna, de top 50. Anul trecut, a castigat patru turnee ITF.

A pierdut devreme la Sydney, dar a reusit sa faca „optimi” la Melbourne, unde a cedat in fata lui Wozniacki. Au urmat cateva turnee dezamagitoare, iar la Monterrey (MEX) n-a izbutit decat „sferturi”. Asa cum ma asteptam, pe iarba se simte slovaca bine, iar finala de la Birmingham (GBR), chit c-a fost pierduta cu Kvitova (CZE), mi-a demonstrat acest aspect. La Eastbourne (GBR), s-a retras in runda inaugurala, la scorul de 6-1, 0-0 pentru Hsieh (TPE).

Cirstea se afla pe locul 47 in clasamentul WTA, cu un inceput dezamagitor de stagiune, fiind eliminata in turul secund la Brisbane (AUS) si-n runda inaugurala la Hobart (AUS).

De altfel, este un an cu rezultate slabute pentru Sorana, cea mai buna performanta fiind optimi de finala la Doha. La Istanbul si la Roma a pierdut in primul tur, in timp ce la Madrid a castigat un singur meci. Poate „sfertul” de la Nurnberg (GER) sa mai fie un rezultat pozitiv, dar pe iarba, nimic n-a functionat – iesiri in primul tur atat la Mallorca (SPA), cat si la Eastbourne (GBR).

Noua din ultimele 10 partide dispuate de Cirstea au avut nevoie de set decisiv. Din aceasta statistica, putem sa desprindem mai multe concluzii. Personal, vreau s-o cred pe cea care-mi spune ca Sorana este competitiva, indiferent de suprafata si adversara. Dar trebuie sa admit si partea negativa, cum ca romanca noastra are serioase probleme de concentrare. Rybarikova a abandonat la Eastbourne, insa aceasta miscare a fost mai degraba pentru a se pastra la capacitate maxima pentru Wimbledon. Nu cred sa fie vreo problema serioasa de sanatate. Slovaca este pe buna dreptate favorita, dar atat de mare sa fie diferenta de valoare pe iarba? Eu nu cred si ma voi baza pe un over.

Pronosticuri Albot - Pospisil