Ruse - Hercog. Face fata Gabi presiunii?

Luni, de la ora 20:30, avem partida Ruse - Hercog, din primul tur de la Bucuresti. Gabi ne-a impresionat cu jocul ei la Wimbledon, insa intalneste o adversara experimentata si destul de periculoasa.
Ruse

Ruse este o sportiva de doar 20 de ani, clasata pe locul 195 WTA, pe care am remarcat-o la turneul de la Bucuresti, de anul trecut, dar care a facut minuni si la Wimbledon.

A trecut de calificari pentru primul ei turneu de Mare Slem si a avut sase mingi de meci in prima runda, contra Radwanskai (POL), inainte sa piarda in trei seturi. Gabi pare sa fi trecut peste accidentarile care au macinat-o in ultima vreme, iar plusul de incredere capatat la Wimbledon ar trebui sa fie vizibil aici.

Hercog este un nume cunoscut in circuit, insa slovena de 27 de ani n-a mai castigat un turneu WTA din 2012. De fapt, are doar 2 astfel de titiluri, ambele la Bastad (SWE), in ani consecutivi (2011, 2012).

Anul acesta putem sa observam doar o finala la Istanbul (TUR), pierduta in fata lui Parmentier (FRA). In rest, prestatii slabute, chiar daca a jucat in mare parte pe zgura. Pe gazon, a jucat la trei turnee si a castigat un singur meci.

Este a cincea prezenta consecutiva pentru Polona la Bucuresti. Daca in primii trei ani a avut succes, bifand si o semifinala in 2015, in stagiunea precedenta a iesit inca din runda inaugurala, scoasa de Buyukakcay (TUR), in trei seturi. Ruse vine la Bucuresti datorita unui wildcard, insa trebuie sa se confrunte si cu o situatie noua – lumea are acum pretentii de la ea. Meciul de la Wimbledon ne sta inca in memorie, iar unii poate isi amintesc si partida de anul trecut, cu Suarez Navarro (SPA), scor 3-6, 4-6, in care Gabi a jucat extraordinar. Chiar daca vor fi emotii si intalneste o tenismena experimentata, cred ca romanca poate sa repete jocul frumos de la editia precedenta.

Pronosticuri Dacia Unirea Braila - Dinamo