Riske - Cirstea. Sorana a luat toate cele trei dueluri directe

Vineri, de la ora 11:30, avem partida Riske - Cirstea, din sferturile de finala de la Nurnberg. Sorana a trebuit sa astept putin acest duel, amanat din cauza ploii, insa nu credem ca romanca va avea vreo problema.
Riske Cirstea

Riske este o americanca in varsta de 27 de ani, o jucatoare solida de top 100. Are un singur titlu, obtinut in 2014, la Tianjin (CHI). Din pacate pentru ea, a cazut pentru moment in afara topului 100, fiind pe pozitia 105.

A inceput actuala stagiune cu un sfert de finala la Hobart si cam acolo a ramas. Ce a urmat, n-a fost deloc roz, Alison avand chiar patru infrangeri la rand in circuit inainte de a veni la Nurnberg. In Germania, le-a invins pe Minella (LUX), scor 6-1, 7-6, si pe Putintseva (KAZ), scor 3-6, 6-4, 6-4.

Cirstea se afla pe locul 45 in clasamentul WTA, cu un inceput dezamagitor de stagiune, fiind eliminata in turul secund la Brisbane (AUS) si-n runda inaugurala la Hobart (AUS).

De altfel, este un an cu rezultate slabute pentru Sorana, cea mai buna performanta fiind optimi de finala la Doha. La Istanbul si la Roma a pierdut in primul tur, in timp ce la Madrid a castigat un meci, dar a fost scoasa din competitie, fara drept de apel, de Kasatkina. In runda inaugurala, a invins-o pe Petkovic (GER), scor 2-6, 7-6, 7-6, iar in „optimi” a jucat tot trei seturi, 6-3, 3-6, 6-3 cu Brengle (SUA).

Riske a castigat doua meciuri contra unor adversare bunicele, dar care drep vorbind, nu prea mai conteaza pentru elita tenisului feminin. Indraznesc sa cred ca Sorana are o sansa imensa sa ajunga intr-o semifinala care-i trebuie enorm inaintea unei competitii mari. Cirstea a castigat toate cele trei dispute directe precedente si nu vad de ce nu si-ar trece in palmares si cea de-a patra victorie. N-a avut cifre extraordinare la serviciu, insa va face diferenta la retur.

Pont Pandurii Tg.Jiu - Ripensia