Raonic - Goffin. Ce tenis va juca Milos in fata canadienilor?

Luni noaptea, de la ora 02:00, avem partida Raonic - Goffin, in primul tur la Rogers Cup. Sunt doi tenismeni ce au evoluat sub potential in 2018.
Goffin

Raonic a cazut pana pe locul 29 ATP, insa sa nu uitam ca jucatorul din Canada a avut un ultim an destul de dificil, presarat cu multe accidentari. In stagiunea precedenta, a ajuns in finale la Delray Beach si Istanbul.

A inceput destul de slab, primul rezultat bun venind la Indian Wells, sferturi de finala. Pe zgura, a facut optimi de finala la Monte Carlo si Madrid, in timp ce pe iarba a bifat finala la Stuttgart (GER) si sferturi de finala la Wimbledon. N-a mai jucat de atunci.

Goffin se afla pe locul 11 in clasamentul ATP, dupa ce, anul trecut, David a castigat doua turnee, la Shenzhen (CHI) si Tokyo (JPN), si a mai ajuns in finala la Rotterdam si Turneul Campionilor.

Belgianul de 27 de ani a inceput sezonul cu doar un tur II la Melbourne, insa a facut pe urma o semifinala la Montpellier. Tot in penultimul act a ajuns si la Rotterdam. Parca abonat la semifinale, a mai facut una si pe zgura, la Barcelona. La French Open s-a oprit in „sferturi”, la fel si la Washington (SUA).

Mi s-a parut ca David a avut un impact mult mai mic in acest sezon decat in precedentul. Poate si pentru ca victoriile spectaculoase au cam lipsit pentru belgian. Nu ca Milos a avut parte de prea multe astfel de momente, insa la canadian gasim scuze mai bune. Cei doi s-au intalnit de cinci ori pana acum, iar Raonic conduce cu 3-2. Daca anul trecut Milos se oprea in turul doi la Rogers Cup, canadianul a ajuns de fiecare data in „sferturi” la precedentele trei editii, atunci cand acestea au avut loc la Toronto. In schimb, Goffin n-a depasit niciodata turul secund, indiferent de locatie. Pare putin riscant sa mizam pe Raonic, dar pentru acest turneu, am incredere in el, macar contra lui David.

Pronostic Begu - Kozlova