Radwanska - Sabalenka. Prezenta surpriza in penultimul act pentru jucatoarea din Belarus

Vineri, de la ora 13:00, avem prima semifinala de la Eastbourne (GBR), Radwanska - Sabalenka. Poloneza nu trebuie sa schimbe prea mult tactica din meciul anterior.

Radwanska se afla pe locul 31 in clasamentul fetelor, o pozitie destul de joasa pentru tot ce-a reprezentat poloneza in ultimii ani in circuitul WTA. A ajuns intr-o singura finala anul trecut, iar aceea a fost in debutul stagiunii, la Sydney.

A inceput ezitant 2018, cu doar sferturi de finala la Auckland si Sydney, iar apoi fara sa treaca de turul III la Melbourne. Accidentata, a ratat aproape tot sezonul de zgura. A invins-o pe Babos (UNG) in runda inaugurala, scor 6-3, 6-1, iar in turul doi a trecut de Gavrilova (AUS), scor 5-7, 7-6, 6-0. In „optimi”, a profitat de neprezentarea Kvitovei (CZE), pentru ca-n sferturile de finala sa treaca destul de usor de Ostapenko (LAT), scor 6-2, 7-5.

Sabalenka este o sportiva de 20 ani, nascuta la Minsk, Belarus, ce se regaseste pe pozitia a 45-a WTA. Destul de inalta, Aryna profita de acest aspect pentru a-si crea avantaj. Are un titlu challenger castigat in cariera, la sfarsitul anului trecut, la Mumbai (IND).

A inceput sezonul in aceeasi nota pozitiva, cu sferturi de finala la Shenzhen si Hobart. Pe zgura, a bifat si prima finala de turneu WTA, la Lugano (SUI), cedata cu Mertens (BEL). A obtinut patru victorii in set decisiv pentru a ajunge in semifinale la Eastbourne (GBR) – 4-6, 6-0, 6-1 cu Vickery (SUA), 1-6, 6-4, 6-4 cu Goerges (GER), 7-5, 2-6, 7-6 cu Mertens (BEL) si 6-3, 2-6, 7-6 contra Ka Pliskova (CZE).

Ostapenko a jucat foarte rau la serviciu, avand niste cifre incredibil de slabe. Practic, Radwanska n-a trebuit sa faca altceva decat sa puna mingea in teren, iar letona avea grija de acolo sa faca punctele sau erorile nefortate. De data asta, au fost mai multe greselile. Sabalenka este cam acelasi gen de jucatoare, foarte puternica, ce nu se implica foarte mult in schimburile prelungite, mai ales pe aceasta suprafata. Desi tanara, sigur va simti oboseala acumulata pana acum in turneu. Daca poloneza se va apara la fel de bine ca-n „sferturi”, atunci clar porneste cu prima sansa.

Pronosticuri Frankfurt - Dusseldorf