Radwanska - Ruse. Se va lasa Gabi coplesita de emotii?

Luni, in jur de ora 19:00, in runda inaugurala de la Wimbledon, avem partida Radwanska - Ruse. Diferenta mare de experienta intre cele doua la nivel de turnee de Grand Slam, dar romanca poate sa compenseze prin ambitie.

Radwanska se afla pe locul 31 in clasamentul fetelor, o pozitie destul de joasa pentru tot ce-a reprezentat poloneza in ultimii ani in circuitul WTA. A ajuns intr-o singura finala anul trecut, iar aceea a fost in debutul stagiunii, la Sydney.

A inceput ezitant 2018, cu doar sferturi de finala la Auckland si Sydney, iar apoi fara sa treaca de turul III la Melbourne. Accidentata, a ratat aproape tot sezonul de zgura. S-a descurcat admirabil de bine la Eastbourne (GBR), dar a cedat in semifinale cu Sabalenka (BLR), scor 3-6, 6-1, 3-6.

Ruse este o sportiva de doar 20 de ani, clasata pe locul 197 WTA, pe care am remarcat-o la turneul de la Bucuresti, de anul trecut. A trecut prin mai multe accidentari care i-au incetinit progresul.

In 2018, a jucat pe la destul turnee ITF, dar n-a reusit decat o semifinala la Grenoble (FRA). Pentru prima calificare pe tabloul principal al unui turneu de Mare Slem, Gabi a trecut de Cadantu, scor 3-6, 6-4, 6-1, de Rodionova (AUS), scor 5-7, 6-4, 6-4, si de Haas (AUT), scor 6-0, 7-5.

Va fi un duel de neuitat pentru Ruse, chiar daca Radwanska va castiga in minimum de seturi. Este totusi prima prezenta pe tabloul principal al unui turneu de Mare Slem pentru romanca, asa ca aceasta va da totul pe teren. Iar lipsa de complexe a cam caracterizat-o mereu pe Gabi. Aproape c-am uitat meciurile in care poloneza a trebuit sa controleze disputele si sa se impuna lejer. Mi se pare din ce in ce mai reactiva, iar asta s-a vazut in duelul castigat cu Ostapenko. Pare un pariu riscant, mai ales daca ne uitam la palmaresele celor doua, insa handicapul este destul de mare incat sa ne ofere liniste.

Pronosticuri Gibraltar - Liechtenstein