Pronosticuri tenis - Stan Wawrinka vs Rafael Nadal - Turneul Campionilor


Pronosticuri tenis – Stan Wawrinka vs Rafael Nadal – Turneul Campionilor

A doua partida din Grupa B de la Turneul Campionilor, Stan Wawrinka vs Rafael Nadal, se va disputa luni 16 noiembrie de la ora 22:00.

Elvetianul Stan Wawrinka are si el parte de un an 2015 foarte bun in care a reusit sa-si adauge in palmares alte 4 titluri cucerite la Tokyo, Roland Garros, Rotterdam si Chennai. Tenismenul elvetian in varsta de 30 de ani a ajuns la altfel la un total de 11 trofee in proba de simplu. Acesta ocupa inaintea Turneului Campionilor locul al-4lea in clasamentul mondial imediat dupa compatriotul sau, Roger Federer, si multi il vad pe Wawrinka ca ” o nuca tare ” la acest turneu. Multi specialisti vad in Stan singurul adversar care il poate opri pe Novak asa cum a mai dovedit chiar in acest an la Roland Garros. Statistica elvetianului indica pentru acest an 53 de victorii si 17 infrangeri iar procentul sau de victorie pe hard indoor este de aproximativ 55%. Ultimul turneu la care a participat Stan este cel de la Paris unde a fost eliminat in semifinale de Novak Djokovic dupa un meci de 3 seturi incheiat cu 6-0 pentru sarb in decisiv.

Stan Wawrinka vs Rafael Nadal

Rafael Nadal incearca din rasputeri sa-si revina la forma aratata acum cativa ani. Calificarea la Turneul Campionilor de pe locul al-5lea este insasi o contraperformanta pentru spaniol insa acesta a fost in pericol de a rata turneul sfarsitului de an datorita rezultatelor slabe inregistrate in urma cu cateva luni. Rafa a reusit sa cucereasca in 2015 doar 3 titluri ajungand 67 de trofee cucerite in cariera iar statistica sa pentru acest an spune totul, ea indicand 58 de victorii si nu mai putin de 19 infrangeri. Numarul infrangerilor aproape s-a triplat pentru Rafa fata de anii sai de glorie cand inregistra intre 5 si 8 infrangeri pe sezon. Ultimul turneu la care a participat ibericul este cel de la Paris unde a fost infrant chiar de adversarul sau de luni, Stan Wawrinka in minimum de seturi. Pentru spaniol conditiile de la Londra nu sunt tocmai cele mai bune iar misiunea sa intr-o grupa cu Wawrinka, Murray si Ferrer va fi foarte dificila avand in vedere ca Andy si Wawrinka sunt favoriti la calificarea din grupa.

Cei doi tenismeni s-au intalnit pana acum de nu mai putin de 17 ori iar Rafa conduce cu un categoric 14 la 3. Totusi trebuie mentionat ca in ultimii ani statistica s-a mai echilibrat iar in ultimii doi ani Wawrinka conduce cu 3-2. In acest an cei doi sportivi s-au intalnit de 4 ori iar scorul este de 2-2. Nadal a castigat 2 intalniri pe hard iar Wawrinka s-a impus pe zgura si pe hard indoor, suprafetele lente ceea ce este surprinzator. Daca acest rationament va continua ar trebui ca Wawrinka sa se impuna din nou avand in vedere ca suprafata de la Londra nu este dintre cele mai rapide. Avand in vedere ca toate conditiile vor semana mult cu cele de la Paris unde Stan a castigat cu 2-0, ma astept ca elvetianul sa-i puna mari probleme lui Nadal astfel incat pronosticul meu pentru biletul zilei este Stan Wawrinka castiga minim un set.

Pronostic Stan Wawrinka vs Rafael Nadal: Stan Wawrinka castiga minim un set @ 1.49 la Unibet.

Pronostic mai mare Stan Wawrinka vs Rafael Nadal: Stan Wawrinka castiga 2-1 @ 5.20 la Unibet.

Statistica Stefan in luna noiembrie: 12W – 4L (70W – 37L octombrie).

Oferta online de pariuri – Stan Wawrinka vs Rafael Nadal – Unibet.

Stan Wawrinka vs Rafael Nadal