Pospisil - De Minaur. Alex a urcat peste 100 de locuri in ultimele 6 luni

Marti noaptea, dupa ora 00:00, avem disputa Pospisil - De Minaur, din primul tur de la Washington. Meciul ar fi trebuit sa se dispute ieri, dar a fost amanat din cauza ploii.
pospisil

Pospisil se afla pe locul 92 mondial, intr-o cadere clara fata de ce ne-a aratat canadianul in trecut. N-a mai avut rezultate notabile in ultimii doi ani.

S-a decis sa joace mai mult in turneele micute la inceput de an si a cucerit doua competitii challenger, la Rennes (FRA) si Budapesta. A mai facut finale tot la doua turnee de acest calibru, la Gimcheon (KOR) si Busan (KOR). Pe iarba, au fost rezultate dezamagitoare, sportivul de 28 de ani ajungand doar intr-un sfert de finala la Newport.

De Minaur a urcat spectaculos in ultimele sase luni. Dupa ce-a inceput sezonul in afara top 200, acum se gaseste pe pozitia a 72-a in clasamentul baietilor. Asta desi are un singur turneu challenger castigat in cariera.

Insa Alex are abia 19 ani, iar progresul este unul vizibil. Titlul a venit pe iarba de la Nottingham, la un challenger, insa De Minaur a mai inregistrat si alte rezultate de calitate – finale la Surbiton, Alicante si Sydney, plus semifinala la Brisbane. La Atlanta, a pierdut in fata lui Isner in turul doi.

Infrangerea in fata lui John a fost putin cam drastica. Sigur, americanul a pus mana pe cel de-al 5-lea sau trofeu la Atlanta, insa sa pierzi cu 3-6, 2-6 in fata unui tenismen ce se bazeaza in mare parte pe serviciu poate sa fie putin demoralizatoare. Dar De Minaur e tanar si are timp sa invete din greseli. Vasek juca de obicei bine in seria de turnee nord-americane, insa acest lucru nu mai este valabil in prezent. In 2014, facea finala la Washington. La ultimele doua editii, a parasit competita in primul tur. Chiar daca va fi un duel echilibrat, voi alege sa mizez pe Alex, deoarece este tenismenul ce vine din spate, cu foame de performante.

Pronosticuri Halep - Cibulkova