Pospisil - Coric. Borna are doua infrangeri la rand

Este primul tur la Rogers Cup, iar noi ar trebui sa pariem pe partida Pospisil - Coric. Chiar daca jucatorul din Canada nu se mai afla in forma de altadata, este capabil sa-si tina serviciul.

Pospisil se afla pe locul 92 mondial, intr-o cadere clara fata de ce ne-a aratat canadianul in trecut. N-a mai avut rezultate notabile in ultimii doi ani.

S-a decis sa joace mai mult in turneele micute la inceput de an si a cucerit doua competitii challenger, la Rennes (FRA) si Budapesta. A mai facut finale tot la doua turnee de acest calibru, la Gimcheon (KOR) si Busan (KOR). Pe iarba, au fost rezultate dezamagitoare, sportivul de 28 de ani ajungand doar intr-un sfert de finala la Newport. La ultimul turneu, la Washington, a cedat in primul tur, in fata lui De Minaur (AUS), scor 7-6, 2-6, 3-6.

Coric are, la 21 de ani, doua titluri ATP in cariera, urcand pana pe pozitia a 21-a in clasamentul ATP. Dupa Marrakech (MAR) anul trecut, a venit si trofeul de la Halle, in acest sezon.

In 2018, mai putem bifa in dreptul sau semifinale la Indian Wells, „sferturi” la Doha, Dubai si Miami. Sezonul pe zgura a fost slab, in timp ce dupa titul de la Halle, a fost eliminat in runda inaugurala atat la Wimbledon, cat si la Gstaad (SUI). Ambele infrangeri au fost surprinzatoare, cu Medvedev (RUS) si Djere (SRB).

In ciuda celor doua eliminari premature de la ultimele turnee, ma astept ca Borna sa-si ridice nivelul de joc la Rogers Cup. Prima serie de turnee nord-americane a fost de succes pentru el, iar Coric trebuie sa-si confirme ascensiunea. Chiar daca a pierdut in primul tur la Washington, Vasek n-a aratat foarte rau. Pana la urma, a cedat contra unui oponent ce a jucat, in cele din urma, finala. Poate pe teren propriu, Pospisil va prinde mai multa incredere de sine si nu va mai gresi la fel de mult. Nu este o garantie, pentru ca atunci cand Rogers Cup a avut loc la Toronto, Vasek n-a trecut niciodata de turul II. Aleg insa sa cred ca macar primul set va fi mai echilibrat.

Pronosticuri Arsenal - Volskla Poltava