Ponturi tenis - Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga - Shanghai


Ponturi tenis – Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga – Shanghai

Prima semifinala a turneului de la Shanghai, Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga se va disputa sambata 17 octombrie incepand cu ora 11:30.

Spaniolul Rafael Nadal etaleaza in circuitul asiatic un tenis excelent reusind sa se apropie de forta mentala si fizica de care dadea dovada in urma cu cativa ani. Tesnimenul in varsta de 29 de ani clasat in acest moment pe pozitia a-7a in clasamentul mondial, a reusit in urma cu o saptamana sa atinga ultima faza a competitiei de la Beijing unde a fost infrant categoric de liderul mondial Novak Djokovic. Desi are un an 2015 departe de rezultatele din alti ani, Rafa pare sa-si fi revenit spre final iar asta este o veste excelente in vederea Turneului Campionilor care ne asteapta. Spaniolul a trecut in aceasta saptamana de Ivo Karlovic, Milos Raonic si Stanislas Wawrinka. Daca in duelul cu Karlovic Rafa a pierdut un set si a avut o partida foarte dificila, acesta si-a crescut ritmul jocului treptat iar in duelurile cu Raonic si Wawrinka ibericul n-a mai avut nicio problema. Victoria cu elvetianul Wawrinka a fost o demonstratie de tenis, Nadal castigand cu 6-1,6-2.

Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga incearca si el sa schimbe impresia lasata in acest an cu un tenis mult mai bun prestat spre sfarsitul anului. La fel ca si adversarul sau din semfiinala de sambata, Tsonga are o perioada destul de buna reusind sa castige la Metz in tara sa natala si iata-l ajungand pana in semifinale la Shanghai. Desi chinuit de numeroase probleme medicale, Tsonga pare sa-si fi gasit acum ritmul si ocupa pozitia a-15a in clasamentul mondial. In aceasta saptamana petrecuta la Shanghai tenismenul francez in varsta de 30 de ani a trecut pe rand de Tommy Robredo, Victor Estrella, Albert Ramos si Kevin Anderson. Desi nu a avut adversari extrem de puternici poate cu excepta lui Anderson, tenismenul francez a avut parte de dueluri dificile. Inafara partidei cu Estrella, Tsonga a pierdut un set in toate aceste dueluri. Daca francezul isi doreste sa aiba o sansa in disputa de sambata atunci greselile sale nefortate trebuie sa se reduca serios iar jocul sau sa devina mai solid.

Cei doi tenismeni s-au mai intalnit in circuitul ATP de 12 ori pana acum iar scorul este favorabil lui Nadal, 9 la 3. Ultima partida directa dintre cei doi a avut loc la Monte-Carlo in 2013 cand Rafa invingea fara probleme. Lucrurile s-au schimbat mult intre timp si Rafa nu se mai afla la acelasi nivel insa nici Tsonga nu pare sa mai aiba aceeasi putere fizica. Consider ca Rafa este in crestere de forma si-l vad mare favorit in duelul de sambata. Daca Tsonga nu reuseste sa scada serios numarul erorilor atunci spaniolul va profita de fiecare oportunitate si nu-l vad bine pe francez. Pronosticul meu pentru biletul zilei de sambata este Rafael Nadal castiga.

Pronostic Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga: Rafael Nadal castiga @ 1.44 la Unibet.

Pronostic mai mare Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga: Rafael Nadal -2.5 game-uri @ 1.76 la Unibet.

Statistica Stefan in luna octombrie: 22W – 14L (53W – 34L septembrie).

Oferta online de pariuri – Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga – Unibet.

Rafael Nadal vs Jo-Wilfried Tsonga