PONTURI TENIS pentru BILETUL ZILEI 05-12-2015


PONTURI TENIS pentru BILETUL ZILEI 05-12-2015

PONTURI TENIS pentru BILETUL ZILEI 05-12-201519:00 @ ITF – San Pedro Sula (Honduras, hard outdoor) @ Marcelo Arevalo (ESV) vs. Christopher Diaz-Figueroa (GUA) | ne asteapta o partida interesanta, dar in mod normal deznodamantul ar trebui sa fie acelasi ca si in precedentele doua meciuri directe dintre cei doi buni prieteni… Marcelo Arevalo (321 ATP) l-a mai invins pe Christopher Diaz-Figueroa (525 ATP) in luna februarie la ITF Guatemala (6-3 6-1) si in urma cu aproximativ trei saptamani la ITF El Salvador (6-3 6-3)… asadar, l-a invins si „acasa” si in „deplasare”, daca-mi permiteti un joc de cuvinte. Spuneam mai devreme ca sunt buni prieteni, asta pentru ca in mod normal formeaza si un cuplu sudat in competitia de dublu… au demonstrat asta cu varf si indesat la ultimele trei turnee la care au onorat cu prezenta (doua le-au castigat fara sa cedeze vreun set – inclusiv cel la care-si vor disputa finala in proba de simplu astazi – iar la unul au cedat in finala). Marcelo Arevalo trece prin aceeasi forma de invidiat si la simplu, adunand deja treisprezece victorii din ultimele paisprezece meciuri disputate pe hard outdoor… in semifinale a avut un pic de tras cu bolivianul Federico Zeballos (62-7 6-2 6-0), dar si-a pus adversarul la respect si a remontat rapid handicapul de un set. Christopher Diaz-Figueroa a avut parte de o partida cu un deznodamant si mai ciudat impotriva argentinianului Gregorio Cordonnier (6-3 0-6 6-1)… avantajul moral si al experientei este de partea tenismenului din El Salvador (se afla intr-o forma de moment mai buna si este mai valoros).

Untitled-crop

19:00 @ ITF – Trujillo (Peru, zgura) @ Michael Linzer (AUT) vs. Duilio Beretta (PER) | cap de serie numarul unu in cadrul turneului peruan, austriacul l-a invins in penultimul act al competitiei pe argentinianul Andrea Collarini (6-1 7-5) intr-o partida in care a expediat cinci asi, a fructificat cinci dintr-un total de opt oportunitati de break si si-a cedat serviciul de doar doua ori… de cealalta parte, favoritul gazdelor Duilio Beretta a beneficiat de abandonul ecuadorianului Ivan Endara (6-2 2-1 ret.), iar pana in acel moment cedase doar sase puncte pe propriul serviciu. Austriacul l-a mai infruntat pe tenismenul peruan anul trecut pe zgura unui turneu ITF gazduit de Republica Dominicana (zgura) si a avut nevoie de trei seturi (extrem de echilibrate) pentru a-l trimite acasa (5-7 6-3 7-66)… asteptam o noua partida echilibrata pentru ca sunt cei mai in forma tenismeni prezenti la turneul ITF de la Trujillo si au demonstrat-o prin faptul ca nu au cedat set pana in aceasta faza a competitiei. Ambii au performante si la nivel ATP Challenger Tour, iar europeanul chiar a fost prezent in calificarile mai multor turnee de nivel ATP World Tour in sezonul regulat… din acest punct de vedere, am putea spune ca e mai experimentat si are un avantaj in disputa din seara asta (asta asa, daca vrea cineva sa joace vreun solist).

Untitled-crop1

21:00 @ ITF – Temuco (Chile) @ Hernan Casanova (ARG) vs. Patricio Heras (ARG) | doi argentinieni isi vor disputa trofeul de la ITF Temuco, asta dupa ce Hernan Casanova (433 ATP) l-a invins in extremis in semifinale pe favoritul gazdelor Gonzalo Lama (1-6 7-65 6-4) si Patricio Heras (409 ATP) l-a umilit pe conationalul Franco Agamenone (6-2 6-1)… cei doi s-au mai infruntat pe parcursul sezonului regulat pe zgura ITF-ului F9 Argentina, castig de cauza avand cel din urma dupa un meci de trei seturi (6-3 5-7 2-6)… in mod normal dezmodamantul ar trebui sa se repete, in conditiile in care Patricio Heras n-a cedat mai mult de sase-sapte game-uri pe meci la acest turneu pe care l-a castigat deja la dublu dupa o noua finala dramatica impotriva echipei formate din Marcelo Tomas Barrios Vera & Jorge Montero (2-6 7-65 10-8). Experienta ar trebui sa-si spuna cuvantul, favoritul nostru fiind obisnuit cu meciuri tari de nivel ATP Challenger Tour si cu performante notabile la nivel ITF Futures… conjunctura l-a adus pe acest loc in ierarhia mondiala masculina, dar valoarea lui adevarata e undeva aproape de primii doua sute de tenismeni ai lumii. Hernan Casanova are potential si surprinde prin faptul ca a reusit sa avanseze pana in aceasta faza a competitiei, dar va infrunta un adversar de un cu totul alt calibru (care are un avantaj moral prin faptul ca s-a impus in ultimele doua meciuri directe si per total este mai experimentat).

Untitled-crop2

22:00 @ ITF – Santiago de los Cabaleros (Republica Dominicana, zgura) @ Peter Torebko (GER) vs. Bastian Trinker (AUT) | poate cel mai echilibrat meci al zilei ni-i aduce fata-n fata pe neamtul Peter Torebko (500 ATP) si austriacul Bastian Trinker (272 ATP)… un pic ciudat ca doi europeni sa se infrunte in finala unui turneu gazduit de o tara insulara din America Centrala, dar poate baietii s-au gandit sa-si faca vacanta in zona Marii Caraibilor si au zis sa mai faca un ban gramada. Peter Torebko l-a invins in penultimul act al competitiei pe mexicanul Lucas Gomez (7-63 6-0) intr-o partida pe care a controlat-o de la un capat la celalalt, castigand un numar aproape dublu de puncte pe serviciul advers si fructificand patru mingi de break dintr-un total de unsprezece procurate (si-a cedat serviciul o singura data). Bastian Trinker l-a umilit pe slovacul Filip Horansky (6-2 6-1) intr-o disputa pe care a dominat-o de la un capat la altul si nu si-a cedat serviciul… a realizat break-ul de patru ori si a pierdut doar unsprezece puncte pe propriul serviciu. Peter Torebko este implicat si in proba de dublu a turneului alaturi de portughezul Goncalo Oliveira si va disputa si aceasta finala imediat dupa ce o va finaliza pe cea de simplu! Din punctul meu de vedere austriacul este mai in forma, din prisma faptului ca a castigat treisprezece din ultimele cinsprezece meciuri desfasurate pe zgura… neamtul a fost obligat sa-si (re)adapteze jocul la aceasta suprafata lenta, dupa ce in ultimele doua luni a participat la turnee desfasurate pe hard indoor. E cat se poate de clar ca se vor infrunta cei mai in forma tenismeni prezenti la turneul ITF de la Santiago de los Cabaleros, astfel ca asteptam spectacol si cat mai multe game-uri in meci…

Untitled-crop3

23:30 @ ITF – Santiago de los Cabaleros (Republica Dominicana, zgura) @ Max Jacob Schnur (USA) / Raleigh Smith (USA) vs. Goncalo Oliveira (POR) / Peter Torebko (GER) | aminteam mai sus ca tovarasul nostru neamt face pereche cu un tanar portughez si-si va disputa si finala de dublu a competitiei dominicane… mai surprinzator e faptul ca americanii Max Jacob Schnur & Raleigh Smith au trecut in penultimul act al turneului de principalii favoriti – Nicolas Barrientos & Facundo Mena (2-6 7-65 10-8) – desi atat eu cat si bookmakerii i-am privit drept outsideri clari. Perechea formata din Goncalo Oliveira & Peter Torebko n-a cedat set la turneul dominican fie ca perechile adverse au fost formate din Jose Oscar Diaz & Francisco Jesus Felix (6-3 6-1), Juan Carlos Manuel Aguilar & Alexander Donski (7-64 6-0) sau Mateo Nicolas Martinez & Luis Patino (7-5 6-3). Chiar daca este cel mai tanar, portughezul este si cel mai valoros component de dublu dintre toti cei patru din punctul meu de vedere (in sezonul regulat a adunat nici mai mult-nici mai putin de patruzeci si trei de victorii si doar nouasprezece infrangeri pe zgura in competitia dedicata dublistilor)… daca la acest lucru mai adaugam si forma de moment a neamtului, care a ajuns pana in ultimul act si la simplu si la dublu, atunci ne e mai usor sa alegem echipa campioana!

Untitled-crop4