Ponturi tenis - Paul-Henri Mathieu vs Martin Klizan - Kitzbuhel


Ponturi tenis – Paul-Henri Mathieu vs Martin Klizan – Kitzbuhel

Al-2lea tur al turneului austriac de la Kitzbuhel ne aduce miercuri 5 august duelul, Paul-Henri Mathieu vs Martin Klizan.

Paul-Henri Mathieu este un tenismen foarte experimentat originar din Strasbourg, Franta. Acesta a ajuns la 33 ani dar inca joaca la un nivel destul de ridicat ocupand in acest moment pozitia 109 in lume. In anul 2015, sportivul din Franta a reusit o singura performanta importanta in circuitul ATP, un sfert de finala luna trecuta la Bastad pierdut in fata lui Tommy Robredo. In rest Mathieu a mai reusit o semifinala si o finala ambele in turnee de tip Challenger. In aceasta saptamana petrecuta in Austria, francezul a disputat calificari pentru a accede pe tabloul principal si a trecut de: Marek Michalicka si Jaume Munar iar in primul tur Mathieu a trecut de compatriotul sau Kenny De Schepper. Inaintea acestui turneu francezul a participat la Bastad unde spuneam ca a reusit sa atinga faza sferturilor de finala. Cea mai inalta pozitie atinsa in cariera sa de catre tenismenul cu 4 titluri in palmares, este pozitia a-12a atinsa in 2008.Principalele suprafete pe care ii place sa joace tenismenului francez sunt hard-ul si zgura.

Paul-Henri Mathieu vs Martin Klizan

Adversarul francezului de miercuri este un tenismen ceh, pe numele sau Martin Klizan. O recenta cunostinta de-a noastra din Cupa Davis, Klizan ocupa la doar 26 ani pozitia 34 in clasamentul mondial. Slovacul a reusit in acest an sa obtina urmatoarele performante: sferturi de finala la Brisbane, Quito, semifinala la Barcelona si un titlu la Casablanca in Maroc castigat intr-o finala disputata contra lui Daniel Gimeno-Traver. Sportivul slovac a sosit la Kitzbuhel din Germania de la Hamburg unde, era eliminat inca din prima mansa de catre italianul Andreas Seppi. Cea mai buna clasare pe care a reusit-o Klizan in cariera sa este pozitia 24 chiar anul acesta. Slovacul este in cautarea celui de-al 4-lea titlu din cariera sa. Suprafata de joc preferata de Klizan este zgura iar lovitura de baza a acestuia este forehand-ul.

In intalnirile directe conduce slovacul Martin Klizan care s-a impus in singura disputa de acum cu scorul de 2-1 la seturi in anul 2013. Mathieu este un „vulpoi batran” si reuseste sa speculeze orice slabiciune a adversarului iar asta este o veste proasta pentru Martin Klizan. Slovacul nu a reusit sa pastreze un ritm constant de joc in ultima perioada iar rezutatele bune au alternat cu cele slabe. Chiar daca Klizan este favorit gratie clasamentului, consider ca Mathieu va reusi sa castige minim un set in partida de miercuri. Pronosticul meu la aceasta partida si pentru biletul zilei de miercuri este Mathieu castiga minim un set.

Pronostic Paul-Henri Mathieu vs Martin Klizan: Paul-Henri Mathieu +1.5 seturi @ 1.38 la Unibet.

Pronostic mai mare Paul-Henri Mathieu vs Martin Klizan: Peste 22.5 game-uri @ 1.89 la Unibet.

Statistica Stefan in luna august: 14W – 3L.