Ponturi tenis - Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo - Shanghai


Ponturi tenis – Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo – Shanghai

Turul intai al turneului de la Shanghai ne propune pentru luni 12 octombrie duelul, Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo care va incepe de la ora 13:00.

Francezul Jo-Wilfried ocupa in acest moment pozitia a-16a in lume si vine dupa un an 2015 cu destul de multe probleme. Tenismenul care a ajuns la 30 de ani a suferit in acest an numeroase probleme medicale care l-au impiedicat sa evolueze la cel mai inalt nivel iar asta se vede in rezultatele sale. In 2015, Tsonga a disputat doar 38 de partide si a castigat 25 dintre acestea. Cele mai bune rezultate obtinute de francez sunt sferturi de finala la Montreal sau US Open, semifinala la Rolland Garos, turneul sau preferat si un titlu cucerit recent la Metz. Titlul cucerit cu cateva saptamani in urma la Metz a fost primul din acest an pentru Tsonga si cel de-al 12 lea in cariera sa la simplu. Acesta mai are in palmares si 4 titluri cucerite in proba de dublu. Tsonga prefera sa evolueze pe hard iar loviturile sale de baza sunt serviciul si forehand-ul. Cea mai buna pozitie ocupata de Jo este pozitia a-5a atinsa in 2012. In cel mai recent turneu disputat, tenismenul francez a fost eliminat la Beijing inca din turul intai de Andreas Haider-Maurer.

Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo

Adversarul francezului este un alt tenismen foarte experimentat, spaniolul Tommy Robredo. Spre deosebire de Tsonga, Robredo are un an mult mai bun din punct de vedere fizic si accidentarile l-au ocolit. Desi a ajuns la 33 de ani, Robredo are in 2015 44 de partide disputate, 24 de partide castigate si 20 pierdute. Cele mai bune performante ale tenismenului iberic sunt sferturi de finala la Barcelona si St. Petersburg, semifinala la Shenzen saptamanile trecute si o finala pierduta la Bastad. Ca si adversarul sau de luni, Tommy a fost eliminat la turneul de la Beijing inca din turul intai de catre australianul John Millman cu scorul de 2-1 la seturi. In cariera sa, sportivul de 33 de ani a reusit sa cucereasca 12 titluri la simplu si 5 in proba de dublu. Suprafata preferata a lui Robredo este zgura insa acesta are capacitatea de a se adapta usor pe orice suprafata. Cea mai buna clasare a acestuia este locul al-16lea atins in 2009.

Cei doi tenismeni au o singura partida directa disputata pana acum, in anul 2008 la US Open, cand se impunea Tommy Robredo cu scorul de 3-0 la seturi. Jocul lui Tsonga nu impresioneaza deloc in ultima perioada in ciuda victoriei de la Metz. Tenismenul francez este imprevizibil si inconstant iar asta se vede in clasament. Tommy Robredo a produs o surpriza neplacuta la Beijing dar cu toate acestea ramane un tenismen extrem de experimentat si un adversar foarte dificil pentru oricine. Dupa parerea mea Tsonga porneste ca favorit datorita suprafetei de joc si a clasamentului ceva mai bun, insa, ma astept ca aceasta partida sa fie una echilibrata. Pronosticul meu pentru biletul zilei de luni este Tommy Robredo +1.5 seturi.

Pronostic Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo: Tommy Robredo +1.5 seturi handicap @ 1.77 la Unibet

Pronostic mai mare Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo: Tsonga castiga 2-1 @ 3.90 la Unibet.

Statistica Stefan in luna octombrie: 14W – 4L (53W – 34L septembrie).

Oferta online de pariuri – Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo – Unibet.

Jo-Wilfried Tsonga vs Tommy Robredo