Peng - Buzarnescu. Romanca vrea un nou rezultat bun pe iarba

Luni, de la ora 14:30, in primul tur de la Eastbourne (GBR), avem partida Peng - Buzarnescu. Dupa semifinala de la Birmingham, romanca forteaza un nou rezultat bun pe iarba.

Peng se afla acum pe locul 38 in lume, pozitie excelenta daca tinem cont de trecutul asiaticei, plin de accidentari. Anul trecut, a cucerit un turneu la Nanchang (CHI) si a facut finale la Taipei si Zhengzhou (CHI).

La 32 de ani, Shuai a inceput stagiunea cu cinci infrageri consecutive. Prima victorie a venit in luna mai, la An-Ning (CHI), pe zgura, unde Peng a ajuns sa faca semifinale. Au urmat meciuri pierdute la Madrid si Roma, plus doar un tur secund la Roland Garros.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA. Acum, se afla pe locul 30 WTA,

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA). Mai aproape de Roland Garros, a ajuns in finala la Praga (CZE) si-n semifinala la Strasbourg (FRA). La Paris, a „spart” un nou record personal, cea mai buna prestatie la un turneu de Mare Slem – optimi de finala. A fost impresionanta si pe iarba, cu sferturi de finala la Nottingham (GBR) si semifinala la Birmingham (GBR).

Peng este o excelenta jucatoare pe iarba, dar in ultima vreme nu prea a mai avut ocazia sa-si dovedeasca calitatile. Dupa cum am mai zis, Mihaela ne-a uimit pe iarba, insa romanca doar ne-a aratat ca progresul ei nu se rezuma la una sau doua suprafete. Duelul cu Kvitova a fost imposibil inca din start si trebuie tratat ca atare – o infrangere, clara, dar impotriva unei adversare extrem de puternice pe iarba. Si chinezoaica este periculoasa pe suprafata verde, insa spre deosebire de Kvitova, Peng se va baza mai mult pe jocul la fileu si schimbari de ritm. Buzarnescu ar trebui sa citeasca mai lejer acest joc, dar nu vad un meci usor pentru niciuna dintre combatante.

Pont pariuri Burundi - Mali