Parmentier - Wang. Frantuzoaica porneste cu prima sansa

Miercuri, de la ora 15:30, avem partida Parmentier - Wang, din optimile de finala de la Bucuresti. Sa vedem ce stie astiatica in fata unei jucatoare mai experimentate.

Parmentier este o jucatoare din Franta clasata pe locul 63. La 32 de ani, Pauline alterneaza prezentele la turnee importante cu cele in challengeruri.

Dar in 2018 a cucerit titlul de la Istanbul (TUR), pe zgura, de unde si urcarea destul de importanta din clasament. Insa Parmentier nu ne-a impresionat cu jocul ei din acest sezon. De exemplu, inainte de Istanbul, castigase doar doua partide. Dupa ce-a iesit in prima runda la Wimbledon, a procedat la fel si la challengerul de la Contrexeville (FRA). A invins-o pe Dulgheru in turul intai, scor 2-6, 6-1, 6-4.

Wang s-a strecurat aproape fara sa observam in prima suta mondiala, fiind pe pozitia a 84-a. A castigat un singur meci in ultimele doua luni si are doar trei ITF-uri castigate in cariera. Deci cum a facut acest lucru?

La Miami a ajuns in optimile de finala, pornind din calificari, si chiar i-a luat un set lui Kerber. Pe acest fond de incredere, a facut si o finala la challengerul de la Zhengzhou (CHI). In runda inaugurala, a trecut de Bulgaru, beneficiara unui wildcard, scor 6-1, 6-3.

Bulgaru a jucat foarte liniar cu backhand-ul, iar Wang, jucatoarea mai experimentata, a stiut sa profite. Parmentier nu are aceasta problema, asa ca asiatica va avea mult mai mult de tras daca vrea sa castige. Pauline a pus niste cifre bune la primul serviciu, insa trebuie sa mai faca progrese pe al doilea. Daca totusi are o frecventa ridicata la „primul”, atunci pentru mine, ca si pentru bookmakeri, porneste cu prima sansa. H2H este 1-1, insa frantuzoaica a castigat singura disputa pe zgura, anul acesta, la Strasbourg (FRA), scor 6-4, 7-6.

Pronosticuri Kenin - Hsieh