Paire - Berdych. De mult timp nu l-am mai vazut pe Tomas intr-o forma asa slaba

Joi, de la ora 16:00, avem partida Paire - Berdych, din turul secund de la Stuttgart (GER). Fara nicio victorie pe zgura, Tomas poate sa-si revina pe suprafata verde.

Paire este locul 47 ATP si are un singur titlu important in vitrina, cel de la Bastad (SWE), din 2015. Putea sa aiba mult mai multe, daca era focusat la ceea ce avea de facut in teren.

Avem o semifinala la Sydney in dreptul sau, in 2018, dar apoi rezultatele sunt cumva mai degraba indoielnice. Eliminat in primul tur la Australian Open, a facut apoi sferturi de finala la Montpellier. Pe zgura, a trecut un tur la Barcelona si la Madrid, iar la Roma a ajuns in „optimi”, pentru ca la Roland Garros sa castige un singur meci. In primul tur, l-a invins pe Fritz (SUA), scor 6-7, 6-3, 6-2.

Berdych a ajuns si el la 32 de ani, iar numarul 19 mondial n-a mai castigat de mult timp un trofeu, din 2016, de la Shenzhen (CHI). In stagiunea precedenta, a jucat destul de putin spre final, din cauza unor probleme fizice.

A luat startul in 2018 la Doha (QAT), insa a facut-o cu o infrangere in primul tur. A facut apoi „sferturi” la Melbourne si Rotterdam, iar noi credeam ca vechiul Tomas si-a revenit. Din pacate, rezultatele ulterioare ne-au demonstrat ca cehul este departe de perioada de glorie. In aceste moment, are cinci infrangeri la rand in circuit.

Faptul ca Tomas n-a castigat niciun meci pe zgura ar trebui sa ne dea de gandit, deoarece jucatorul din Cehia era constant pe toate suprafetele. Insa din toate, zgura este cea care te solicita cel mai mult de la o anumita varsta. Asa ca sa nu credem ca, pe iarba, Berdych va face doar act de prezenta. Anul trecut, are o semifinala la Wimbledon, deci nu-i ignoram capacitatea de a-si face jocul pe suprafata verde. Benoit este asa cum il stim, cu un tenis rapid, productiv in momentele bune de serviciu. Atata timp cat va avea constanta la acest aspect, francezul este un adversar periculos pe iarba. H2H este 2-0 pentru Tomas.

Pont pariuri Manchester City - Burnley