Ostapenko - Radwanska. Nu este anul polonezei

Joi, de la ora 13:00, in sferturile de finala de la Eastbourne (GBR), avem partida Ostapenko - Radwanska. La cum am vazut-o pe letona miercuri, are jocul necesar sa puna mana pe trofeu.
Ostapenko

Ostapenko este o letona in varsta de 21 de ani, clasata pe locul 12 WTA, cu un titlu de Grand Slam in palmares, la Roland Garros 2017. Anul trecut si-a acontat si cel de-al doilea trofeu important al carierei, la Seul (KOR).

In 2018, a pierdut in primul tur la Shenzhen si Sydney, iar la Australian Open a fost scoasa in turul III. A iesit din top 10, iar singurul rezultat demn de mentionat a fost la Miami, unde a pierdut finala cu Stephens (SUA). In runda inaugurala, a trecut de Kanepi (EST), scor 6-3, 7-5, pentru ca-n „optimi” s-o depaseasca lejer pe Buzarnescu, scor 6-1, 6-2.

Radwanska se afla pe locul 31 in clasamentul fetelor, o pozitie destul de joasa pentru tot ce-a reprezentat poloneza in ultimii ani in circuitul WTA. A ajuns intr-o singura finala anul trecut, iar aceea a fost in debutul stagiunii, la Sydney.

A inceput ezitant 2018, cu doar sferturi de finala la Auckland si Sydney, iar apoi fara sa treaca de turul III la Melbourne. Accidentata, a ratat aproape tot sezonul de zgura. A invins-o pe Babos (UNG) in runda inaugurala, scor 6-3, 6-1, iar in turul doi a trecut de Gavrilova (AUS), scor 5-7, 7-6, 6-0. In „optimi”, a profitat de neprezentarea Kvitovei (CZE).

Ostapenko a servit bine si a fost foarte activa la retur, in special atunci cand Mihaela a pus serviciul doi, destul de moale. Insa daca romanca are un serviciu doi meciu, sa zicem, Radwanska chiar are probleme la acest capitol. Asa ca letona va ataca din orice pozitie, important ar fi sa-i intre. Dar fosta castigatoare de la Roland Garros a demonstrat ca este decisa pe aceasta suprafata, iar eu am asteptari mari de la ea, atat la acest turneu, cat si la Wimbledon. Radwanska este putin ezitanta la deplasarea pe teren, oarecum logic dupa absenta din circuit, iar asta o va costa. Nu va putea face fata loviturilor puternice ale adversarei. Totusi, poloneza a castigat singura disputa directa, in 2016, la New Haven (SUA), scor 7-5, 6-1.

Pont Pandurii Konta - Barty