Novak Djokovic vs Roger Federer – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic


Djokovic-vs-federer-preview

Novak Djokovic vs Roger Federer – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic

Se anunta un meci foarte spectaculos incepand cu ora 22:00 in Grupa B de la ATP Masters Cup, deoarece se intalnesc doi fosti lider mondiali: sarbul Novak Djokovic si elvetianul Roger Federer!

Ce poate fi mai frumos, daca nu un meci intre castigatorii ultimelor 3 editii ale “Turneului Campionilor”?! Novak Djokovic este castigatorul en-titre, iar Roger Federer cel din 2010 si 2011.

“Practic cel mai bun tenis al meu in aceasta perioada!” ne declara sarbul, care n-a mai cunoscut gustul infrangerii de 17 meciuri, de la finala US Open pierduta la Rafael Nadal, el reusind sa triumfe intre timp la doua turnee asiatice (Beijing & Shanghai) si la turneul Masters de la Paris-Bercy, aceste performante oferindu-i incredere pentru saptamana actuala si in vederea sezonului viitor. Pentru a mai avea vreo sansa ca sa termine anul pe primul loc in ierarhia mondiala, este obligat sa castige toate meciurile de la ATP Masters Cup, plus finala Davis Cup pe care Serbia o va disputa impotriva Cehiei. Pe langa triumful de anul trecut de care aminteam mai sus, “Nole” a mai castigat “Turneul Campionior” si in anul 2008.

Cu 43 victorii si doar 15 infrangeri, Roger Federer s-a calificat pentru a 12-a oara la un Masters Cup, fiind un adevarat recordman la acest capitol. In ciuda faptului ca a intampinat ceva probleme de ordin medical in actualul sezon (“In acest an m-am focusat mai mult pe mine, pe sanatatea mea, pe spatele meu.”), elvetianul a declarat ca se simte din ce in ce mai bine si ca nu mai resimte dureri (“Ma bucur ca acest lucru s-a intamplat acum, la momentul potrivit pentru mine.”). “FedEx”, probabil cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor, a mai reusit sa se impuna la asa-zisul turneu al campionilor in anii 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 si 2011, fiind finalist in editiile 2005 si 2012.

Daca excludem un meci dintre cei doi intr-un demonstrativ din 2011 de la Abu Dhabi, atunci ar mai ramane “doar” 30 de intalniri directe, dintre care 14 victorii pentru sarb si 16 pentru elvetian. Pe noi ne intereseaza meciurile disputate pe hard indoor, iar aici scorul este la fel de echilibrat: 3 – 3 (cu mentiunea ca sarbul a castigat ultimele doua partide, desi au fost foarte disputate: 7-6 | 7-5 si 4-6 | 6-3 | 6-2).

78% a fost media punctelor castigate cu primul serviciu de catre Novak Djokovic la Paris-Bercy.

78% a fost si media punctelor castigate de Roger Federer la turneul parizian, pana in semifinale.

Ultimele doua intalniri directe dintre Djokovic si Federer (inclusiv cea disputata pe 2 noiembrie 2013) s-au intins pe durata a 122, respectiv 136 de minute. Sarbul este recunoscut pentru faptul ca trage destul de mult de timp cand trebuie sa serveasca, fiind de multe ori avertizat de catre arbitrii de scaun. De altfel, majoritatea game-urilor pe care si le-au disputat la Paris-Bercy, s-au prelungit si s-au incheiat ori la 30, ori la avantaje. Elvetianul va incerca sa-si ia revansa si sa atace in permanenta, in timp ce “Nole” este recunoscut in circuit pentru defensiva solida. Va fi un duel interesant intre backhand-ul naucitor al lui Roger si forehand-ul in lung de linie al lui Novak. Prevedem un meci la fel de echilibrat ca si cel din urma cu doar 3 zile, deoarece ambii au multa experienta la cel mai inalt nivel si s-au intalnit de prea multe ori de-a lungul timpului pentru a se mai surprinde cu ceva anume. In ciuda faptului ca este considerat outsider destul de clar de catre bookmakeri, jucatorul din Elvetia a demonstrat atat la Basel, cat si la Paris, ca este in forma si ca se poate bate de la egal la egal cu oricare din cei 5 tenismeni clasati inaintea lui.

Pronosticul nostru: meciul sa dureze peste 99.5 minute avand cota de 1.87 la Unibet.com

Suplimentar: peste 2.5 seturi la o cota de 2.50 oferita de Unibet.com

scris de Man