Novak Djokovic vs Grigor Dimitrov - Wimbledon - Analiza si pronostic


Novak Djokovic vs Grigor Dimitrov – Wimbledon – Analiza si pronostic

13DimitrovDjokovicMadrid_GI

“Arena Centrală” de la Wimbledon va fi gazda primei semifinale de pe tabloul masculin, partida care ii aduce fata in fata pe sarbul Novak Djokovic – principalul favorit al competitiei – si pe bulgarul Grigor Dimitrov (13), cel care, iata, iese in evidenta si prin tenisul pe care-l practica, nu doar prin relatia cu rusoaica Maria Sharapova! Cei doi s-au mai infruntat o data pe iarba, anul trecut, dar era vorba de un turneu demonstrativ “Boodles Tennis Challenge”, scor 5-7 6-3 10-6 pentru cel supranumit “Nole”.

Novak Djokovic – este un tenismen in varsta de 27 ani, care masoara in jur de 1.88m si care a reusit sa triumfe la acest turneu o singura data (2011). Anul trecut reusea sa ajunga pana in ultimul act al competitiei, dar avea sa fie eliminat – in minim de seturi chiar – de britanicul Andy Murray! Dupa finala reusita pe zgura de la French Open, a intrat direct in “paine” pe iarba de la Wimbledon si a invins pe rand tenismeni precum Andrey Golubev, Radek Stepanek, Gilles Simon, Jo-Wilfried Tsonga si nu in ultimul rand, cel mai complicat meci a fost impotriva croatului Marin Cilic: 6-1 3-6 6-7 6-2 6-2! Timp de doua ore, “outsider”-ul a presat si chiar a jucat mai bine, dar spiritul de luptator al sarbului si-a facut din nou apariatia si fie vorba intre noi, asta face diferenta la un asemenea nivel intre marii campioni – care lupta pana la final – si tenismenii buni, care domina periodic si apoi se “ofilesc”. Sa vorbim un pic si despre statistica acestui meci – 10 asi, 3 duble greseli, 74% puncte castigate cu primul serviciu, 57% puncte castigate cu al doilea serviciu, 14/22 puncte castigate din preajma fileului, 44% procentaj castigator la retur, 7/19 mingi de break fructificate si un numar egal de lovituri direct castigatoare si erori nefortate (32). Diferenta a facut-o capacitatea sarbului de a se impune in schimburile lungi!

Grigor Dimitrov – este un tenismen in varsta de 23 ani, care masoara in jur de 1.90m si care se afla pentru prima data in cariera de profesionist intr-o semifinala de Grand Slam! Parcursul lui pe iarba este impresionant si trebuie sa mentionam ca inca n-a pierdut vreun meci pe aceasta suprafata, in acest sezon (s-a impus si la Queen’s înainte sa vina la Wimbledon). Daca in precedentele trei sezoane a fost eliminat de fiecare data in cea de a doua runda, iata-l acum învingand tenismeni precum Ryan Harrison, Luke Saville, Aleksandr Dolgopolov (6-7 6-4 2-6 6-4 6-1 * singurul meci pe care nu l-a castigat in minim de seturi), Leonardo Mayer si nu in ultimul rand, campionul “en titre” Andy Murray (6-1 7-6 6-2). N-am exagera cu nimic daca am spune ca l-a umilit pur si simplu pe britanic, chiar in fata propriilor fani. Pe langa faptul ca si-a cedat serviciul o singura data in tot meciul, a reusit sa fructifice 5/9 astfel de oportunitati cand s-a aflat la retur. Alte statistici interesante – 10 asi, 3 duble greseli, 77% puncte castigate cu primul serviciu, 59% puncte castigate cu al doilea serviciu, 20/22 puncte castigate din preajma fileului (super procentaj), 44% procentaj castigator la retur si un numar net superior de lovituri direct castigatoare (32) – fata de numarul de erori nefortate (18). La fel ca si in cazul sarbului, bulgarul a facut diferenta prin capacitatea de a castiga majoritatea schimburilor de circa patru-nouă lovituri.

IMPORTANT – consideram ca bulgarul a ajuns la un anumit nivel atat valoric, cat si ca încredere, astfel ca poate emite pretentii astazi. În ciuda faptului ca porneste cu a doua sansa, nu credem ca sarbul este capabil sa castige in minim de seturi (la ce am vazut in partida din faza sferturilor de finala). Ambii au avut procentaje relativ asemanatoare la serviciu, s-au descurcat bine in preajma fileului, se deplaseaza excelent in teren – plusul lui Novak Djokovic este defensiva, iar al lui Grigor Dimitrov backhand-ul.

PRONOSTIC: peste 36.5 game-uri în meci @1.55 la Unibet.com

STATISTICÃ PONTURI oferite de Man ↔ 53 câştigate 30 pierdute!