Nishikori vs Ferrer - ATP Miami - Analiza si pronostic


Nishikori vs Ferrer – ATP Miami – Analiza si pronostic

Nishikori vs Ferrer

Va reusi japonezul mai mult decat a facut anul trecut?

Cap de serie numarul 4, ibericul Ferrer il va avea ca adversar in optimile turneului de la Miami pe japonezul Nishikori.

Kei Nishikori nu a pierdut niciun set la acest turneu pana acum. Astfel, dupa ce a trecut de australianul Matosevic cu 6-4; 6-1, in turul anterior l-a invins pe bulgarul Grigor Dimitrov, scor 7-6; 7-5. Noua asi a servit niponul, reusind sa nu comita nicio dubla greseala. 86% a fost procentajul sau pe primul serviciu, 56% avand pe al doilea. Punctul slab a fost lovitura la primul retur, Nishikori castigand doar 12 din 46 puncte. Japonezul se afla la cea de-a cincea prezenta la Miami, anul trecut oprindu-se in aceeasi runda, invins fiind chiar de David Ferrer, in minimum de seturi, scor 4-6; 2-6. Numarul 21 mondial a castigat pe ciment 9 meciuri din 13 in acest an. Din precedentele 10 partide oficiale in fata jucatorilor de top 10, Nishikori a trecut mai departe in doua, cu Tsonga si Federer, doi jucatori care nu se aflau in forma buna in acel moment. Un alt dezavantaj al lui Nishikori in aceasta partida va fi caldura, japonezul avand mari probleme la temperaturi crescute.

David Ferrer nu a pierdut nici el vreun set in cele doua runde avute. In turul precedent, ibericul a trecut de italianul Andreas Seppi, scor 6-3; 6-2. Procentajul de reusita la primul serviciu nu a fost unul foarte bun, numarul 4 mondial castigand doar 75% dintre puncte, la al doilea castigand insa 71%. O singura minge de break a avut Seppi, salvata insa de Ferrer.

Nishikori si Ferrer s-au mai intalnit de 5 ori pana acum, ibericul conducand cu 3-2. Singura victorie a niponului pe aceasta suprafata a venit acum 6 ani la US Open. De atunci, cei doi s-au mai intalnit de 3 ori pe ciment, Ferrer castigand de fiecare data in minimum de seturi. Ultima astfel de intalnire s-a disputat anul trecut, tot aici, partida de care am amintit mai sus. La turneul de la Miami, procentajul de reusita al celor doi la primul serviciu este apropiat, la al doilea Ferrer servind mult mai bine. In ceea ce priveste returul, tot ibericul are procentaj de reusita mai bun.

Cota este una neasteptat de mare pentru o victorie a ibericului aici. In cele 3 intalniri directe de pe ciment din ultimii 3 ani, Nishikori nu a castigat nici macar un set in fata ibericului si, sincer, ne indoim ca o poate face in partida de astazi. In plus, asiaticul nu a convins in partida cu Dimitrov, mai ales la retur, insa nici serviciul nu a rupt gura targului. De asemenea, caldura poate juca un rol determinant in evolutiile celor doi, mai ales in cea a lui Nishikori.

Pronosticul nostru: Ferrer, la o cota de 1.42 la Unibet
Suplimentar: Ferrer castiga 6 gameuri in primul set, la o cota de 1.61 la Williamhill

scris de Radu