Nishikori vs Djokovic - ATP Miami - Analiza si pronostic


Nishikori vs Djokovic – ATP Miami – Analiza si pronostic

Nishikori vs Djokovic

Vom asista la inca o minune din partea asiaticului?

Performerul turneului de la Miami, japonezul Kei Nishikori, il va avea ca adversar pe sarbul Novak Djokovic in semifinalele de la Miami. Partida va incepe vineri, la 21:00 si va fi transmisa de Digisport 2.

Nishikori este, indubitabil, surpriza turneului, acesta reusind sa elimine doi jucatori din top 5: pe David Ferrer in optimi si pe Roger Federer in sferturi. Daca impotriva lui Ferrer a salvat 4 mingi de meci, pe elvetian l-a intors de la 0-1 la seturi. Astfel, la sfarsitul partidei, tabela arata scorul de 3-6; 7-5; 6-4. Performanta este cu atat mai remarcabila cu cat Federer pierduse in celelalte 3 partide doar 18 puncte pe serviciul sau. Sase asi a servit Nishikori, comitand 5 duble greseli. Doar 64% a fost procentajul sau de reusita la primul serviciu, la al doilea acesta fiind de 48%, exact ca al elvetianului. Federer a avut 9 sanse de break in meci, fructificand 4. O alta parte proasta pentru asiatic este ca acesta a stat mai bine de 5 ore in partidele cu Ferrer si Federer. Vom vedea daca Nishikori va mai avea resurse si pentru meciul cu Djokovic. Japonezul spera sa faca fata ritmului impus de sarb in intalnirea de astazi si sa reuseasca sa treaca de acesta inca o data, la fel cum s-a intamplat si in urma cu 3 ani. In urma partidei din sferturi, Nishikori a fost laudat de Federer, elvetianul prevestindu-i o intrare in top 10 intr-un timp foarte scurt. Din ultimele 10 partide contra jucatorilor din top 10, Nishikori a castigat de 4 ori.

Djokovic l-a avut ca adversar in sferturi pe Murray, intr-o partida care se anunta foarte echilibrata. Asa a si fost, cel putin in primul set. In final, sarbul s-a impus cu scorul de 7-5; 6-3. Meciul putea capata accente dramatice pentru sarb daca Murray fructifica mingea de break avuta in primul set, la scorul de 5-5. Acesta a ratat-o insa cu o nonsalanta de nedescris. Apoi, la 6-5 pentru sarb, Djokovic a castigat un punct indelung contestat de Murray. Aceste doua faze au facut ca britanicul sa isi piarda concentrarea si sa nu mai opuna prea multa rezistenta. Sapte asi a servit Djokovic in acest meci, comitand 3 duble greseli. Procentajul sau de reusita la primul serviciu a fost de 72%, in timp ce la al doilea a avut 55%. Britanicul a beneficiat doar de doua mingi de break, fructificand una singura. Daca va trece de Nishikori, Djokovic ar fi prezent pentru a cincea oara in ultimul act la Miami.

Djokovic si Nishikori s-au mai intalnit de doua ori pana acum, scorul fiind egal. Niciuna dintre cele doua intalniri nu s-a disputat insa pe aceasta suprafata. Interesant este faptul ca japonezul a returnat mai bine decat Djokovic in partidele din 2014 de pe hard outdoor, inclusiv la acest turneu.

Nu credem ca Nishikori va reusi o a treia surpriza a acestui turneu si ca va rezista in fata lui Djokovic, mai ales dupa meciurile solicitante din precedentele doua runde. In schimb, sarbul a petrecut putin timp in teren in sferturi, parand a fi mai in forma. Japonezul si-a atins limitele si suntem de parere ca Djokovic va controla aceasta partida de la cap la coada.

Pronosticul nostru: Djokovic (-4.5), la o cota de 1.72 la Bet365
Suplimentar: sub 20.5 gameuri la o cota de 1.8 la Bet365

scris de Radu