Nishikori - Khachanov. Sa fie iarba punctul slab al lui Kei in 2018?

Miercuri, de la ora 14:30, in optimile de finala de la Halle, avem partida Nishikori - Khachanov. Niponul va avea mult de furca in fata unui oponent care serveste extraordinar.

Nishikori se afla pe locul 27 ATP. Din cauza unei accidentari, si-a inceput sezonul abia la Delray Beach, unde a pierdut in runda inaugurala, 3-6, 6-3, 4-6 cu Novikov (SUA).

A urmat insa un titlu castigat la challengerul de la Dallas si o semifinala la New York. In Principat, a ajuns in finala si, astfel, din nou in prim-planul tenisului mondial. Eliminat in primul tur atat la Barcelona, cat si la Madrid, Kei a bifat totusi sferturi de finala la Roma. La RG, a fost scos de Thiem (AUT) in optimile de finala. In primul tur, l-a invins pe Bachinger (GER), scor 6-3, 7-6.

Khachanov este un rus in varsta de 22 de ani, clasat pe locul 36 ATP. In 2017, are o semifinala la Halle (GER), dar si un sfert de finala la Barcelona sau „optime” la Roland Garros.

La Auckland (NZL), Karen a ajuns pana in „sferturi”, in timp ce la Melbourne a fost eliminat in turul II. A urmat un sfert de finala la Montpellier, dar si rezultate modeste la urmatoarele competitii. La Madrid si Roma a pierdut de fiecare data in runda inaugurala, insa la Roland Garros a ajuns in „optimi”. L-a batut pe M Zverev (GER) in runda inaugurala, scor 7-6, 6-3.

Am vazut cum japonezul s-a descurcat destul de bine pe zgura, insa va putea s-o faca la fel si pe iarba? In continuare cred ca este un sezon de tranzitie pentru Kei, iar acesta va juca mult mai bine in stagiunea viitoare. Karen a servit impecabil, ne-a demonstrat si pe alte suprafete ca serviciul este o arma de baza. H2H este 1-1, dar anul trecut, tot la Halle, Nishikori a abandonat in primul set, la scorul de 3-2 pentru adversarul sau. Rusul va controla partida, cel putin asa cred, insa Kei este destul de mobil astfel incat sa tina meciul echilibrat. Voi paria pe un over.

Pronosticuri Polonia - Italia