Niculescu - Osaka. Rezultatele pe iarba pentru Monica n-au mai aparut

Marti, de la ora 17:30, in runda inaugurala de la Wimbledon, avem partida Niculescu - Osaka. In acest moment, Naomi este o adversara mult prea puternica pentru romanca.
Osaka

Niculescu, locul 61 mondial, a avut in 2017 doar un ultim act, la Hobart (AUS) si foarte multe rezultate proaste.

Monica a inceput sezonul cu o infrangere, la Shenzhen (CHI), insa a jucat foarte bine la Hobart (AUS), unde a ajuns in sferturile de finala. Tot „sferturi” a facut si-n Taipei, dar accidentarea din turul III de la Miami a determinat-o sa abandoneze complet sezonul pe zgura. A revenit la un ITF la Khimki (RUS), facand o semifinala. Inainte de Wimbledon, a jucat doar la Southsea (GBR), pierzand in minimum de seturi cu Schmiedlova (SVK).

Osaka este o tanara japoneza in varsta de 20 ani. Este o tenismena inalta, 1,80, si dispune de un serviciu puternic. De asemenea, este o jucatoare foarte agresiva, mai ales cu forehand-ul. Acum se afla pe locul 18 in clasamentul fetelor.

Titlul de la Indian Wells a urcat-o atat de mult pe Naomi, insa nipona daduse semne dinainte c-o sa fie o tenismena importanta in 2018 – tur IV la Australian Open sau „sferturi” la Dubai. A lasat-o mai moale pe zgura, dar a revenit cu o semifinala la primul turneu pe iarba, la Nottingham (GBR). La Birmingham (GBR), a abandonat in turul secund.

Ca multe alte tenismene, Naomi a preferat sa nu riste inainte de Wimbledon si n-a dus la bun sfarsit meciul din turul secund de la Birmingham. Dar, in principiu, acel abandon nu inseamna mare lucru. Mai grav este la Monica, unde se simte absenta din circuit. Pentru o sportiva ce trece de o anumita varsta, orice perioada de pauza mai lunga de cateva saptamani este destul de vizibila si nu afecteaza doar fizicul. In ultimii doi ani, Niculescu n-a facut mai nimic pe iarba, deci n-am mari asteptari de la ea acum. Osaka este o adversara puternica, croita pentru atac, ce-i nu va da spatiu si timp Monicai sa se apere.

Pronosticuri Schalke 04 - Bayern Munchen