Nara - Konta. Dulcea iarba de acasa pentru Johanna

Marti, de la ora 18:30, in primul tur de la Nottingham, avem partida Nara - Konta. Britanica trebuie sa revina pe traseul normal pentru o sportiva ca ea. Aici, unde a facut finala anul trecut, pare locul perfect pentru un "comeback".
Konta

Nara este o nipona in varsta de 26 de ani, ce abia isi face loc in top 100, fiind pe pozitia a 97-a. Totusi, are un titlu WTA in cariera, obtinut in 2014, la Rio de Janeiro (BRA), pe zgura.

A fost si cel mai bun sezon din cariera, incomparabil mai reusit decat acesta. In 2018, a cucerit un trofeu, dar la un ITF in Japonia, la Gifu, pe hard. In rest, rezultate slabute, inclusiv o eliminare in runda inaugurala la Roland Garros, in fata lui Strycova (CZE).

Konta este pe locul 22, intr-o evident cadere dupa ce a incheiat stagiunea precedenta pe pozitia a 9-a. A cucerit si doua titluri in 2017, la Sydney si Miami, plus finala la Nottingham si semifinale la Eastbourne si Wimbledon.

A incheiat sezonul cu 5 infrangeri la rand, dar a debutat cu sferturi de finala la Brisbane, performanta intrerupta de o accidentare in meciul cu Svitolina. A mai legat doua victorii la vreo trei turnee, iar la Roland Garros a parasit competitia in primul tu, 4-6, 3-6 cu Putintseva (KAZ). Sezonul de iarba parca nu venea mai repede pentru britanica.

Daca Johanna ar fi fost cat de cat in forma, n-am fi avut aceasta cota la 2-0 la seturi. Insa chiar si asa, in conditiile in care britanica a fost si este in conflict cu presa din tara natala, iar rezultatele n-o avantajeaza, vorbim de iarba. Si Konta n-are cum sa se incurce in primul tur la Nottingham, turneu in finala caruia a ajuns in 2017. De altfel, sezonul precedent a fost unul excelent pe suprafata verde. Konta sigur are ceva de demonstrat, iar Nara ar trebui sa fie speriata. Japoneza n-a legat doua victorii pe iarba din 2013, jocul sau fiind incompatibil cu aceasta suprafata.

Pronosticuri Burnley - Bournemouth