Nadal vs Hewitt - ATP Miami - Analiza si pronostic


Nadal vs Hewitt – ATP Miami – Analiza si pronostic

Nadal-vs-Hewitt

Misiune dificila pentru liderul mondial

Una dintre cele mai interesante partide din turul al doilea de la Miami, facand abstractie de cote, se va disputa intre liderul mondial, Rafael Nadal si experimentatul Lleyton Hewitt.

Nadal vine aici dupa o pauza de un an de la acest turneu, decis fiind sa ridice trofeul deasupra capului. Miami este unul dintre putinele turnee de Masters pe care ibericul nu le-a castigat pana acum. Cel mai aproape de a realiza o asemenea performanta a fost in 2005, 2008 si 2011, cand a fost invins in ulltimul act. Daca ar fi sa se respecte statistica, ar trebui sa-l vedem si in acest an pe Nadal in finala. Dar pana la finala cu numarul 88 din cariera de simplu, Rafa are adversari grei de batut. Pe primul dintre ei il va intalni in turul secund. Liderul mondial a pierdut surprinzator in urma cu doua saptamani, impotriva ucraineanului Dolgopolov, intr-un set decisiv care a avut nevoie de tie-break. A fost doar cea de-a doua infrangere a ibericului in acest an, dupa cea din finala Australian Open, cu Wawrinka, Nadal nefiind atunci deloc in cea mai buna conditie fizica. Ultima prezenta a liderului mondial la turneul de la Miami s-a inregistrat in urma cu 2 ani, cand a fost invins de britanicul Andy Murray.

Pentru Lleyton Hewitt, victoria din prima runda cu olandezul Robin Haase, a fost cea cu numarul 600 din cariera. Doar Roger Federer si Rafael Nadal au obtinut mai multe succese decat australianul, dintre jucatorii care mai activeaza. Contra lui Haase, Hewitt a avut ceva emotii, pierzand primul set cu 3-6. Apoi insa, australianul a revenit, castigandu-le pe urmatoarele cu acelasi scor. Cinci mingi de break a avut Haase in meci, australianul salvand trei. 66.5% a fost procentajul de reusita al lui Lleyton la serviciu, unul destul de bun, la retur avand 42.5%. In urma cu doua saptamani, la Indian Wells, Hewitt s-a oprit in runda secunda, invins fiind de sud-africanul Kevin Anderson. E foarte probabil ca si aici australianul sa fie eliminat in turul al doilea, nu insa fara lupta. Jucatorul de la Antipozi frecventeaza acest turneu inca din 2000, de pe vremea cand era lider mondial. Cea mai buna performanta a fost obtinuta in anii 2000, 2001 si 2002, cand acesta a patruns in semifinale. Anul trecut insa, s-a oprit in turul secund, fiind invins de francezul Gilles Simon. Impotriva jucatorilor de mana stanga, australianul a obtinut 8 victorii din ultimele 10 partide. Partea interesanta este aceea ca, din precedentele 6 partide impotriva jucatorilor de top 10, Lleyton a castigat 5, singurul esec venind in urma cu aproape doua luni, impotriva francezului Tsonga, intr-o partida care conta pentru Cupa Davis.

Nadal si Hewitt s-au mai intalnit pana acum de 10 ori, australianul castigand in 4 randuri. Ultima intalnire directa s-a inregistrat in urma cu 4 ani, cand Nadal era mult peste Hewitt. Acum, valorile s-au mai apropiat, mai ales datorita jocului foarte bun practicat de australian. Din partidele desfasurate pe ciment in 2014, australianul are un procentaj de reusita ceva mai bun decat adversarul sau atat la primul serviciu, cat si la primul retur. S-ar putea ca asta sa se vada astazi. In niciun caz nu-l vedem pe Hewitt umilit de Nadal.

Pronosticul nostru: peste 18.5 gameuri, la o cota de 1.78 la Unibet
Suplimentar: Hewitt (+5.5), la o cota de 2.12 la Unibet

scris de Radu