Nadal - Ferrer. David chiar nu are nicio sansa in fata lui Rafa

Luni noaptea, nu inainte de ora 03:15, avem disputa Nadal - Ferrer, din primul tur de la US Open. Un duel ce a vazut pana acum 30 de episoade in circuit, dar parca niciunul nu se anunta mai dezechilibrat decat acesta.
nadal Ferrer

Nadal se afla pe prima pozitie in clasamentul mondial. Anul trecut, Rafa a cucerit titluri la Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roland Garros, US Open si Beijing, ajungand si-n finala de la Australian Open.

A inceput 2018 la Melbourne, unde a fost nevoit sa se retraga in „sferturi”, contra lui Cilic. A urmat o pauza pana la sezonul de zgura, pe care ibericul l-a luat cu „asalt”, prin titluri la Monte Carlo, Barcelona, Roma si Roland Garros. La Wimbledon, a cedat in fata lui Djokovic in semifinale, dar la Toronto n-a avut nimeni ce sa-i faca, iar Rafa si-a mai trecut un trofeu in palmares.

Ferrer este pe locul 148 ATP, intr-o cadere continua si evidenta. Nici nu avea cum sa se intample altcumva, in conditiile in care ibericul a ajuns la 36 de ani. Si nu tehnica era punctul lui forte, ci abilitatea de a alerga mult.

A inceput 2018 cu semifinala la Auckland (NZL), pierzand cu Del Potro, scor 4-6, 4-6, insa apoi au venit infrangerile. Si inca multe la numar. Din luna aprilie incoace, a castigat doar doua meciuri in circuit. A ajuns sa piarda si in fata unor adversari precum Klahn (SUA).

H2H este 24-6 pentru Rafa, insa nu putem spune ca Ferrer a fost mereu un adversar usor pentru Nadal. Totusi, cei doi nu s-au intalnit in ultimii doi ani, de cand cu decaderea lui David. Daca Ferrer se chinuie sa-si mai ia serviciul din cand in cand cu Paire (oponent ales special, pentru ca si Nadal a jucat cu el) sau pierde cu un tenismen precum Klahn, este destul de clar in ce pozitie se afla sportivul de 36 de ani inaintea duelului cu liderul clasamentului mondial. Ma astept ca Nadal sa fie dominant la retur, chiar daca s-ar putea sa mai aiba probleme pe serviciu din cand in cand. Insa handicapul ar trebui sa iasa fara probleme.

Pronosticuri Halep - Cibulkova