Murray - Edmund. Duelul britanicilor

Miercuri, de la ora 17:30, avem partida Murray - Edmund, in optimile de finala de la Eastbourne (GBR). De la revenire, Andy n-a aratat chiar atat de rau.
Edmund

Murray a jucat un singur turneu dupa un an de pauza, la Londra, iar la 31 de ani, perioada sa de ascensiune pare sa se fi oprit cam definitiv. A cazut pana pe locul 156 si, din declaratii, prezenta sa la Wimbledon este pusa sub semnul intrebarii.

Iarba a fost mereu una dintre suprafetele sale favorite, pe care a castigat 7 titluri. N-a aratat chiar rau in disputa cu Kyrgios (AUS), scor 6-2, 6-7, 5-7, dar carentele sale fizice au fost evidente. Norocul sau c-a intalnit in runda inaugurala tot un jucator ce-si cauta revenirea, Wawrinka. L-a invins pe elvetian in doua seturi, scor 6-1, 6-3.

Edmund este un britanic in varsta de 23 de ani, ce se afla pe locul 18 in clasamentul ATP. In 2017, a avut trei semifinale, doua la Atlanta si Winston-Salem, pe taram american, iar la revenirea in Europa, pe final de sezon, Kyle a mai bifat un penultim act, de data asta la Viena (AUT).

A facut „sferturi” la Brisbane, iar apoi a ajuns in semifinale la Australian Open, clar cel mai bun rezultat al sau din cariera. Pe zgura, a facut finala la Marrakech (MAR) si sfert de finala la Madrid, pentru ca la RG sa se opreasca in turul III. La Londra, a fost scos de Kyrgios (AUS) in „optimi”, scor 6-7, 7-6, 3-6.

Chiar daca ezitant in declaratii, Andy n-a fost deloc retinut pe teren in duelul cu Wawrinka. Ba chiar ne-a amintit in unele momentele de vechiul Murray. Dar Wawrinka ramane in continuare doar o varianta palida a unui castigator de turnee de Grand Slam. Cu Edmund va fi altceva, mai ales ca este „schimbul de generatii” la britanici. Kyle a aratat in ultimul an va poate sa fie numarul 1 pentru tara sa in urmatorii ani. Mai are cateva carente, insa acestea n-ar trebui sa fie usor exploatabile de un Murray aflat la „inceput” de drum.

Pronosticuri Senegal - Sudan