Muller - Millman. Gilles trebuie sa returneze mai bine

Luni, de la ora 14:30, in primul tur de la Eastbourne (GBR), avem partida Muller - Millman. Luxemburghezul este un jucator de la care avem pretentii pe suprafata verde.

Muller are acum 35 de ani si se gaseste pe locul 46, dupa ce a avut in 2017 cea mai buna stagiune din cariera sa. A cucerit la inceputul anului trecut titlul la Sydney, apoi trofeul la S-Hertogenbosch (HOL), si a mai facut semifinala la Londra si sferturi de finala la Wimbledon.

A inceput actuala stagiune la Brisbane, eliminat in primul tur, iar apoi a pierdut runda secunda la Sydney. A continuat cu un tur III la Australian Open, dupa care au mai venit foarte putine victorii in circuit. Ma asteptam sa joace mai bine pe iarba, dar a castigat un singur meci la S-Hertogenbosch (NED) si Londra.

Millman este un australian de 29 de ani, aflat pe locul 63 mondial. A avut o perioada bunicica in 2015, atunci cand a urcat in prima suta mondiala si si-a acontat si trei turnee challenger.

Serveste bine si da in minge destul de puternic, dar nu poate sa loveasca la fel de bine si-n deplasare. A jucat foarte bine spre sfarsitul stagiunii precedente, cu finala la Ho Chi Minh City (VIE), semifinala la Toyota (JPN) si trofeu la Hua Hin (THA). In 2018, avem un challenger castigat la Kyoto (JPN) si altul la Aix en Provence (FRA). Dar cel mai impresionant rezultat a fost finala de la Budapesta. La Stuttgart (GER), a cedat in primul tur, iar la Londra a repetat contraperformanta.

De la Gilles aveam pretentii pe iarba, chiar daca a ajuns la o varsta inaintata. Millman, in teorie, are si el jocul necesar pentru o astfel de suprafata, dar rezultatele sale din trecut nu se compara cu cele ale luxemburghezului. Asa ca nu degeaba il consider pe Muller favoritul acestei dispute. Dar acesta nu mi-a placut deloc la retur la cele doua turnee de pana acum. Sigur, serviciul ii merge, deoarece este greu de citit serviciul unui stangaci, dar cam atat. Trebuie sa traga mai tare la retur. De aceea, chiar daca am impresia ca va castiga Muller, am sa aleg sa merg pe urmatoarea varianta.

Pronosticuri Burnley - Bournemouth