Monica Niculescu vs Marina Erakovic - WTA Indian Wells - Analiza si pronostic


Monica Niculescu vs Marina Erakovic – WTA Indian Wells – Analiza si pronostic

Monica-Niculescu-Marina-Erakovic

Romanca porneste cu prima sansa!
In aceasta noapte, cu incepere de la ora 01:30, romanca Monica Niculescu (63 WTA) o va infrunta pe neo-zeelandeza Marina Erakovic (62 WTA), intr-o partida din cadrul rundei inaugurale a turneului WTA World Tour Masters – Indian Wells (1000 puncte) – Statele Unite ale Americii.

HEAD-TO-HEAD ↔ Monica Niculescu 1 — 0 Marina Erakovic

Anul

Turneul

Meciul

Scorul

Suprafata

1

2

3

Runda

2013

Strasbourg

Niculescu

2

zgura

67

6

7

1R

Erakovic

1

7

3

65

Monica Niculescu – este romanca noastra in varsta de 26 ani, care masoara in jur de 1.68m si care este antrenata in prezent de conationalul Calin Ciorbagiu! Orasele ei favorite sunt Bucurestiul si New York City – semn ca n-o sa aiba probleme de acomodare sau adaptare la turneul de la Indian Wells – turneu la care a mai fost prezenta de fiecare data incepand cu anul 2009 si la care in ultimii trei ani a inceput mereu cu o victorie. Are in palmares un titlu WTA la simplu si patru la dublu – dintre care doua cucerite chiar in acest an alaturi de cehoaica Klara Zakopalova; asadar, stapaneste toate procedeele de care ai nevoie pentru a face performanta intr-un joc de dublu si anume: anticipare, reflex, miscare permanenta si joc excelent la fileu. Hardul outdoor este suprafata ei prefeta si acest lucru se vede si in acest inceput de sezon – deoarece a adunat deja 10 victorii si doar 5 infrangeri la simplu si nu mai putin de 11 victorii si doar 3 infrangeri la dublu. La ultimul turneu la care a participat (Florianapolis), a fost nevoita sa se retraga in faza sferturilor de finala, dar n-a fost vorba de o accidentare grava si cel mai probabil si-a revenit intre timp din punct de vedere fizic – trecand deja o saptamana de la momentul respectiv. In ciuda faptului ca serviciul ramane principala ei vulnerabilitate, compenseaza printr-un joc agresiv si ofensiv, majoritatea punctelor facandu-le gratie loviturii de forehand sau a acelui “slice” sacaitor cu care-si invita adversarele sa atace si sa greseasca de multe ori nefortat.

Marina Erakovic – este o neo-zeelandeza, in ciuda faptului ca s-a nascut la Split in Croatia, care masoara in jur de 1.74m si care este antrenata de conationalul Christian Zahalka! S-a apucat de tenis la varsta de 6 ani, la indrumarea tatalui si a surorii sale mai mari – iar persoana pe care o admira cel mai mult este Monica Seles! In ciuda faptului ca la simplu a cucerit doar un titlu WTA de-a lungul timpului, a impresionat mai mult la dublu acolo unde si-a adjudecat nu mai putin de sapte titluri (nici unul in acest an). Prefera suprafetele rapide precum iarba, hardul outdoor sau indoor – acolo unde isi poate pune in valoare jocul agresiv si ofensiv pe care-l practica – bazat in special pe un prim serviciu puternic la “T” si pe lovitura de forehand cu care incearca de fiecare data sa atace decisiv. N-are un inceput de sezon prea bun, deoarece singurele jucatoare mai cu nume pe care le-a invins sunt Sorana Cirstea si Bojana Jovanovski, adunand doar 3 victorii si 5 infrangeri pe hard outdoor la simplu si nici la dublu nu sta mai bine – doar 1 victorie si 4 infrangeri. Singura chestie notabila pe care a reusit-o a fost in Fed Cup (competitie intre tari), unde si-a castigat toate cele patru partide din faza grupelor.

● Mizam pe o partida la discretia romancei, pentru ca este jucatoarea mai valoroasa si mai in forma la momentul actual, iar in ultimele trei sezoane a reusit de fiecare data sa treaca de runda inaugurala. Nu acelasi lucru il putem spune si despre adversara ei, care din cinci incercari, n-a izbutit sa treaca niciodata de prima runda – semne ca nu se simte prea bine pe taram american, la turneul de la Indian Wells.

Pronostic: sa castige meciul Monica Niculescu @1.50 (Unibet.com)

Suplimentar: Monica Niculescu (AH -3.5 games) @1.83 (Bet365.com)

scris de Man