Monfils - Anderson. Va avea Gael raspuns la serviciul sud-africanului?

Luni, de la ora 16:30, avem partida Monfils - Anderson, din optimile de finala de la Wimbledon. Chiar daca n-a castigat niciodata in fata francezului, Kevin este considerat favorit de casele de pariuri.
Anderson

Monfils a cazut pana pe locul 44 ATP, cea mai buna pozitie pe care s-a clasat fiind 6 ATP in 2016. Dar accidentarile nu prea i-au dat pace francezului de 31 de ani.

Actualul sezon a inceput foarte bine pentru „Lamonf”, deoarece a castigat turneul de la Doha. Dar exceptand o semifinala la Buenos Aires, Gael n-a mai facut nimic in aceasta stagiune. La Roland Garros a fost eliminat in turul III, in timp ce la ultima competitie, la Antalya (TUR), a plecat acasa dupa faza „sferturilor”. In primul tur, a trecut de compatriotul Gasquet, scor 7-6, 7-5, 6-4, iar apoi a pierdut cate un set cu Lorenzi (ITA), scor 3-6, 6-3, 7-6, 7-6, si cu Querrey (SUA), scor 5-7, 6-4, 6-4, 6-2.

Anderson a avut un sezon 2017 excelent, in care sud-africanul de 32 de ani a ajuns in prima sa finala de Grand Slam, la US Open. Are si un loc caldut in clasamentul ATP acum, pozitia a 8-a.

In 2018, a pus mana si pe primul trofeu dupa o pauza de trei ani, la New York. Kevin a mai ajuns si-n finale la Pune (IND) si Acapulco. La Indian Wells si Miami a atins faza sferturilor de finala, pentru ca la Madrid sa ajunga in penultimul act. A trecut lejer in runda inaugurala de Gombos (SVK), scor 6-3, 6-4, 6-4, dar a avut ceva complicatii in turul doi, 6-3, 6-7, 6-3, 6-4 cu Seppi (ITA). In turul III, a jucat doar trei seturi contra lui Kohlschreiber (GER), scor 6-3, 7-5, 7-5.

Va fi un joc atletic, in care game-urile scurte se vor combina cu cele ajunse la 40, iar primul serviciu va face diferenta. In principiu, ar trebui sa tindem ca de acest aspect va fi dependent Kevin, insa sud-africanul are variante mai multe si mai bune pentru serviciul doi. In schimb, Gael va avea probleme in fata unui retur agresiv si puternic. De cinci ori s-au intalnit cei doi si de fiecare data a castigat francezul, dar n-am avut nicio disputa pe iarba. Asa ca Anderson este jucatorul favorit si Monfils cel care ar trebui sa vina din urma. Vom vedea o disputa interesanta, care nu are voie sa se incheie in minimum de seturi.

Pont Pandurii Konta - Barty