Mladenovic - Watson. Doua sportive care puteau sa faca mai mult in cariera

Luni, de la ora 17:30, in primul tur de la Eastbourne (GBR), avem partida Mladenovic - Watson. Doua jucatoare talentate, dar care si-au cam pierdut drumul in cariera.

Mladenovic este o frantuzoaica in varsta de 25 de ani. Ocupa locul 56 si se bazeaza mult pe serviciu si pe o dreapta superba. Anul trecut, a cucerit un titlu, la St Petersburg (RUS), plus 3 finale – Acapulco (MEX), Stuttgart (GER) si Madrid (SPA).

Dupa ce a incheiat stagiunea precedenta cu 12 infrangeri la rand, Mladenovic a inceput si 2018 cu trei meciuri pierdute consecutiv – la Brisbane, Sydney si Australian Open. De altfel, singura performanta din acest an o reprezinta finala de la St Petersburg (RUS). La Birmingham, a fost scoasa din al doilea meci de Rybarikova (SVK), in trei seturi.

Watson se misca atat de bine in urma cu doi-trei ani, insa ceva clar s-a intamplat cu britanica de 26 de ani. Se afla pe locul 86, nu departe de perioada „de glorie”, dar jocul nu mai convinge. In 2017 are o semifinala la Eastbourne (GBR), pe iarba, si cam atat.

A jucat in calificari atat la Brisbane, cat si la Hobart. Daca la prima competitie n-a depasit turul secund, la al doilea turneu Heather a ajuns chiar in semifinale, unde a pierdut cu Mertens, in trei seturi. La cele trei turnee pe iarba la care a luat parte, Watson a obtinut o singura victorie.

Este uimitor cum, de la inceperea relatiei cu Thiem, Mladenovic n-a mai putut sa joace nimic. Daca si austriacul ar fi avut aceeasi soarta, era o asociere logica, insa nu este cazul. Pur si simplu nu mai vad placere in joc atunci cand frantuzoaica paseste pe teren. Iar asta inseamna si lipsa de incredere in lovituri, Mladenovic fiind si genul de tenismena care are nevoie sa-i intre o serie de lovituri la rand pentru a fi sigura pe sine. Despre Watson avem aceeasi impresie cand o vedem jucand. Ca poate mai mult, ca uneori vrea, dar niciodata nu pare sa prinda ziua potrivita. Pe iarba, mai ales la turneele din Marea Britanie, cred ca poate sa faca mai mult. Deocamdata n-a fost cazul. H2H este 3-1 pentru Mladenovic, trei dintre dispute avand nevoie de set decisiv.

Pronosticuri Senegal - Sudan