Mirjana Lucic vs Simona Halep - Tenis US Open - Analiza si pronostic


Mirjana Lucic vs Simona Halep – Tenis US Open – Analiza si pronostic
 

Mirjana-Lucic-simona-halep
În aceasta seara se da startul rundei cu numarul trei de la US Open, iar romanca Simona Halep va juca impotriva croatei Mirjana Lucic, cel mai probabil dupa ora stabilita initial – pe arena “Grandstand”.

Mirjana Lucic – este o tenismena in varsta de 32 ani, care masoara in jur de 1.81m si care in acest moment ocupa locul 121 in clasamentul WTA la simplu si 74 la dublu! S-a apucat de tenis la varsta de patru ani, orasele preferate sunt Roma si Paris, participa la evenimente caritabile si o admira pe fosta mare campioana Steffi Graf. Cea mai frumoasa amintire cu care va ramane din tenisul profesionist este semifinala pe care a jucat-o pe iarba de la Wimbledon – turneul ei preferat – in anul 1999. Daca nu ar fi devenit jucatoare profesionista de tenis, cel mai probabil s-ar fi tinut de arheologie pentru ca iubeste istoria! Chiar daca s-a intamplat de mult, trebuie sa mentionam ca la nivel de junioare a triumfat la US Open-ul din 1996 si la Australian Open-ul din 1997 – cand era la acelasi nivel cu mari campioane precum Martina Hingis sau Jennifer Capriati. Din cauza faptului ca n-a ocupat un loc prea bun in clasament inainte de acest turneu, a fost nevoita sa treaca prin febra a trei meciuri in calificari, deloc usoare – 6:4 5:7 6:4 cu Bernarda Pera, 6:3 6:3 cu Irina Falconi, 6:4 4:6 7:5 cu Sophia Shapatava – apoi in runda inaugurala de pe tabloul principal a fost protagonista uneia dintre cele mai mari surprize, eliminand-o pe iberica Garbine Muguruza-Blanco in minim de seturi, scor 6:3 7:6. În fine, victoria care a trimis-o in turul trei a venit in fata israeliencei Shahar Peer – 6:7 6:3 6:2 – o partida in care a expediat opt asi, a facut cinci duble greseli, a avut un procentaj impresionant de 78% puncte castigate cu primul serviciu si 51% cu al doilea serviciu – cel mai rapid serviciu atingand 115 mile pe ora (185 km/h). A reusit sa castige 11/14 puncte din preajma fileului – a fructificat cinci din noua oportunitati de break, cedandu-si serviciul o singura data! Se caracterizeaza ca fiind o asa-zisa “aggressive baseliner” – adica o jucatoare agresiva si periculoasa de pe fundul terenului, atat prin lovitura de forehand, cat si prin reverul pe care-l executa cu doua maini pentru a imprima forta loviturii. A expediat 41 lovituri direct castigatoare (majoritatea cu forehand-ul) si a facut 51 greseli nefortate (majoritatea tot cu forehand-ul).

Simona Halep – a reusit sa practice tenisul care a consacrat-o impotriva Janei Cepelova (6:2 6:1), iar asta este inca o dovada ca nu intotdeauna trebuie sa analizezi un meci viitor exclusiv pe baza celui ce tocmai s-a incheiat (victoria chinuita din primul tur, 6:7 6:1 6:2 cu Danielle Rose Collins). Singurul moment mai delicat pentru romanca in meciul precedent a fost in debutul primului set, cand slovaca se desprinsese la scorul de 2:0 si 40:15, iar scenariul din runda inaugurala parea sa se repete; doar ca Simona s-a calmat la timp, si-a recapatat increderea in lovituri si din acel moment a controlat cu autoritate schimburile si restul meciului. Serviciul a fost la inaltime – 70% procentaj castigator cu prima minge, plus cinci asi expediati – doar unsprezece greseli nefortate si saisprezece lovituri direct castigatoare! A practicat un joc solid de pe “baseline” asa cum ne-a obisnuit, si-a deschis bine terenul cu forehand-ul in unghi si a putut astfel sa urce nestingherita la fileu de unde a controlat cu usurinta punctele cu voleul. O eventuala victorie in aceasta seara o trimite pe Halep in faza optimilor de finala – performanta reusita si anul trecut – acolo unde este posibil sa o astepte experimentata Venus Williams! Va avea un meci greu cu Mirjana Lucic, deoarece aceasta practica un joc agresiv, care o deranjeaza.

“Primul tur e întotdeauna greu, pentru că e presiune. Dar de fiecare dată am început să joc din ce în mai bine pe măsură ce turneul avansează. Şi la Wimbledon am avut meci greu în turul doi, apoi am jucat mult mai bine. Sunt mai relaxată acum şi, deşi e greu, cred că am o şansă aici!”Simona Halep

PRONOSTIC – peste 8.5 game-uri în primul set, cota 1.90 la Bet365.com

scris de Man