Millman - Raonic. Canadianul va face spectacol la serviciu

Miercuri, de la ora 13:30, avem disputa Millman - Raonic, din turul secund de la Wimbledon. Iarba este suprafata preferata a lui Milos, ramane doar ca jucatorul din Canada sa-i arate inca o data valoarea.

Millman este un australian de 29 de ani, aflat pe locul 56 mondial. A avut o perioada bunicica in 2015, atunci cand a urcat in prima suta mondiala si si-a acontat si trei turnee challenger.

Serveste bine si da in minge destul de puternic, dar nu poate sa loveasca la fel de bine si-n deplasare. A jucat foarte bine spre sfarsitul stagiunii precedente, cu finala la Ho Chi Minh City (VIE), semifinala la Toyota (JPN) si trofeu la Hua Hin (THA). In 2018, avem un challenger castigat la Kyoto (JPN) si altul la Aix en Provence (FRA). Dar cel mai impresionant rezultat a fost finala de la Budapesta. In runda inaugurala, a trecut de Travaglia (ARG), scor 6-7, 6-3, 7-5, 6-2.

Raonic vine dupa un an cu adevarat dificil pentru el, in care accidentarile nu i-au dat pace. In sezonul anterior, Milos a ajuns in finale la Delray Beach si Istanbul, dar n-a mai adaugat nimic la zestrea lui de opt trofee.

Canadianul de 27 de ani a fost eliminat in primul tur la Brisbane si Australian Open, si a facut doar „optimi” la Delray Beach. S-a concentrat mai bine la Indian Wells, unde a ajuns in faza sferturilor de finala. Tot in aceeasi faza a parasit si competitia de la Miami. Pe zgura, a facut optimi de finala la Monte Carlo si Madrid. Pe iarba, a bifat finala la Stuttgart (GER) si a abandonat inainte de turul secund de la Londra. N-a avut emotii in primul tur, 7-5, 6-0, 6-1 cu Broady (GBR).

Doar 18 asi a servit Raonic in turul anterior, dar nu a acordat nicio minge de break. Serviciul sau are tarie, spin, poate sa faca orice la acest capitol canadianul. De aceea, este greu sa-i returnezi, iar Millman nu este cel mai potrivit tenismen sa faca asta. Un luptator, cu lovituri destul de puternice, Millman n-are finetea aceea sa controleze lovitura, mai ales pe backhand. Este posibil sa vedem 1-2 seturi complicate, cu destule game-uri, dar Milos este favorit clar. Nu-l vad sa se incurce acum, mai ales ca obiectivul sau trebuie sa fie finala.

Pronosticuri Arsenal - Everton