Millman - Copil. Oportunitate buna pentru Marius de a juca pe tabloul principal

Duminica, de la ora 13:00, avem partida Millman - Copil, in ultimul tur al calificarilor de la Londra. Reuseste romanul sa ajunga pe tabloul principal?

Millman este un australian de 29 de ani, aflat pe locul 64 mondial. A avut o perioada bunicica in 2015, atunci cand a urcat in prima suta mondiala si si-a acontat si trei turnee challenger.

Serveste bine si da in minge destul de puternic, dar nu poate sa loveasca la fel de bine si-n deplasare. A jucat foarte bine spre sfarsitul stagiunii precedente, cu finala la Ho Chi Minh City (VIE), semifinala la Toyota (JPN) si trofeu la Hua Hin (THA). In 2018, avem un challenger castigat la Kyoto (JPN) si altul la Aix en Provence (FRA). Dar cel mai impresionant rezultat a fost finala de la Budapesta. La Stuttgart (GER), a cedat in primul tur, iar aici, in runda inaugurala a calificarilor, a trecut de Mahut (FRA), scor 3-6, 6-3, 7-6.

Copil se afla pe locul 97 ATP, cu un 2017 in care a ajuns intr-un sfert de finala, la Metz (FRA), dar si in doua finale de turneu challenger, la Kaohsiung (TAIWAN) si Bratislava (SVK).

Sezonul actual a inceput de vis pentru Marius, cu prima sa finala de turneu ATP, la Sofia (BUL). Dupa aceasta sansa esuata, Marius nu s-a mai regasit, iar infrangerile au inceput sa apara una dupa cealalta. A pierdut lamentabil la RG, in primul tur, dupa ce l-a condus cu 2-0 la seturi pe Cecchinato (ITA), iar la S-Hertogenbosch (NED) s-a oprit in sferturile de finala.

Marius a avut patru mingi de break in primul game cu Ebden, dar dupa ce le-a ratat, a picat total, intr-un mod inexplicabil. A sfarsit prin a pierde cu 3-6, 3-6 in fata unui oponent in niciun caz mai valoros. Millman este pe aceleasi coordonate ca Matthew, poate cu un joc ceva mai solid din spate, asa ca romanul nostru trebuie sa aiba mare grija. Sa nu se mai lase coplesit de sentimente negative si sa-si faca jocul, deoarece poate avansa pe tabloul principal. Totusi, nu cred c-o poate face fara ceva emotii.

Pronosticuri Schalke 04 - Bayern Munchen