Meciul decisiv pentru “generatia lui Mutu”


romania-ungaria-torje-ponturi-buneMâine pe Naţional Arena se va juca meciul România – Ungaria, meci foarte important pentru tricolori, dacă nu decisiv pentru calificarea la baraj. În eventualitatea unei calificări la baraj, echipa naţională a României va fi la doar două meciuri (tur-retur) de calificarea la Cupa Mondială din Brazilia de anul viitor.

Trei puncte pentru tricolori ar fi vitale, ţinând cont că Olanda se anunţă ca viitoarea câştigătoare a grupei, având 18p, adică cu 8p mai multe ca noi si cu 7p mai multe decat Ungaria, principala contracandidatată pentru locul care asigură barajul. În luptă pentru locul 2 să n-o uităm pe Turcia, echipă care se află însă la un număr ameţitor de puncte distanţă faţă de Olanda, 11 la număr, mai exact.

Selecţia lui Piţurcă l-a contrariat pe liderul naţionalei, pe Adi Mutu, acesta fiind neconvocat, declarând la puţin timp după aflarea veştii că Marica a venit la echipa naţională direct de pe plajă, lucru adevărat, de altfel.

De asemenea, o decizie care a uimit susţinătorii echipei naţionale a fost neconvocarea lui Grozav, fostul petrolist arătând o formă foarte bună în preliminariile Europa League, reuşind nu mai puţin de 6 goluri în 5 meciuri pentru Petrolul. Alţi jucători care nu au fost convocaţi, dar prestează un fotbal de calitate la echipele de club ar fi Bănel Nicoliţă şi Keşeru, selecţionerul preferând să convoace nu mai puţin de 5 fundaşi centrali pentru meciurile cu Turcia si Ungaria, dintre care cel mai probabil unul va juca fundaş lateral.

România are în continuare prima şansă pentru calificarea la baraj, Ungaria nefiind o forţă a Europei, Turcia având şanse foarte mici pentru a prinde barajul, egalul cu Ungaria fiind ca o moarte clinică pentru trupa proaspătului antrenor Fatih Terim.

Diferenţa în meciul cu Ungaria va fi făcută de tactică, echipele fiind cam de aceeaşi valoare, ungurii având însă un varf care joacă titular la fosta echipă, a “jucătorului de pe plajă” (Marica), Schalke 04. Este vorba despre Adam Szalai, care prestează un fotbal de calitate, având calităţi de vârf împins autentic, susţinut din linia de mijloc de vedeta lui Dinamo Moscova : Dzsudzsák, de tânărul Koman şi de experimentatul Hajnal, o cunoştinţă mai veche pentru români, de la dubla Stelei cu Stuttgart din sezonul trecut de Europa League.

Atmosfera de pe National Arena va fi incendiară, suporterii vor împinge de la spate selecţionata noastră, însă va trebui să avem şi o doză de noroc şi să aşteptăm o sclipire din partea lui Maxim, Torje, Tănase şi de ce nu, Gigel Bucur. Acestea fiind relatate, nu ne mai rămâne de spus decât: HAI ROMÂNIA!

scris de Andrei Udrea