Martic - Buzarnescu. Mihaela va da 100% in acest penultim act

Sambata, de la ora 15:00, avem partida Martic - Buzarnescu, din semifinalele turneului de la Bucuresti. Vor fi, macar de data asta, tribunele pline?
martic

Martic a fost chinuita de accidentari si s-a luptat intens sa revina in elita, iar la 27 de ani, Petra demonstreaza ca este inca posibil sa practice un tenis de inalta calitate. Acum, se afla pe locul 60 WTA, dupa ce-n 2015 iesise din top 250.

A mers bine la inceput de stagiune, cu „optimi” la Australian Open si sferturi de finala la Budapesta si Indian Wells, dar rezultatele mai recente n-au fost satisfacatoare. Asta pana la ultimul act de la Bucuresti, bineinteles. A trecut de Sramkova (SVK), scor 6-2, 6-4, de Liu (SUA), scor 6-2, 6-7, 6-4, si de Siegemund (GER), scor 7-5, 4-6, 6-4.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA.

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA), dar si finala la Praga sau semifinala la Strasbourg (FRA). A fost impresionanta si pe iarba, cu sferturi de finala la Nottingham (GBR) si Eastbourne (GBR) sau semifinala la Birmingham (GBR). La Wimbledon, s-a oprit in turul III. In runda inaugurala, a trecut fara emotii de Kovinic (MNE), scor 6-2, 6-4, pentru ca pe urma sa munceasca putin sa ajunga in semifinale, 6-3, 7-5 cu Zidansek (SLO) si 7-6, 6-3 cu Wang (CHI). Asadar, a realizat acest parcurs fara sa cedeze set.

Mihaela iar a facut un gest condamnat de toti internautii, atunci cand, din greseala, s-a lovit cu racheta in urma unui gest nervos. A avut nevoie de ingrijiri medicale, dar totul s-a incheiat cu bine. Dar atata timp cat Miki obtine rezultate, inseamna ca atitudinea este cea corecta. Iar Buzarnescu isi doreste enorm titlul la Bucuresti, am mai spuns-o si ma repet. N-a mai fost la fel de solida la serviciu ca-n precedentele tururi, insa acelasi lucru putem sa-l spunem si despre Petra (65% pe primul si 46% pe cel de-al doilea serviciu). Este posibil sa vedem multe break-uri, insa depinde totul si de vremea de la Bucuresti. In orice conditii, romanca este favorita. Are o dorinta de victorie mai puternica, iar serviciul de stangace incurca orice adversara. De doua ori s-au intalnit Miki si Martic, iar scorul este 1-1, ambele confruntari avand loc pe iarba. Anul acesta, la Birmingham, Buzarnescu obtinea victoria in trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-2.

Pont Pandurii Konta - Barty