Marin Cilic vs Mate Delic - ATP Zagreb - Analiza si pronostic


Marin Cilic vs Mate Delic – ATP Zagreb – Analiza si pronostic

Marin-Cilic-Mate-Delic

Duel dezechilibrat in runda inaugurala de la Zagreb
In aceasta seara, cu incepere de la ora 18:00, experimentatul croat Marin Cilic (37 ATP) il va infrunta pe conationalul sau Mate Delic (370 ATP), intr-un meci din prima runda de la Zagreb (ATP 250).

Marin Cilic ↔ precedentele rezultate de la turneul ATP World Tour 250 – Zagreb

Anul

Runda

2013

câştigător

2011

“sferturi”

2010

câştigător

2009

câştigător

2008

“optimi”

2007

prima runda

2006

“optimi”

A fost suspendat anul trecut de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) initial pentru 9 luni, pedeapsa care a fost redusa ulterior la doar 4 luni, pentru ca a fost depistat pozitiv cu niketamina (stimulent), tenismenul croat fiind iertat pentru ca s-a presupus ca nu a ingerat aceasta substanta cu buna stiinta, cand a consumat glucoza. Este un tenismen in varsta de 25 ani, antrenat de un fost mare campion (Goran Ivanisevic) care masoara 1.98m si al carui principala arma este serviciul puternic, atacand decisiv cand are ocazia cu forehand-ul de dreapta. Are un inceput de sezon bunicel, cu victorii la jucatori precum Denis Istomin, Grigor Dimitorv (Brisbane), Marcel Granollers (Australian Open) – la cel din urma turneu, a fost eliminat de francezul Gilles Simon dupa un meci maraton decis in cel de al cincilea set. Se deplaseaza destul de bine in teren pentru inaltimea lui, isi paseaza adversarii cu usurinta si se descurca onorabil in preajma fileului; devine vulnerabil cand este atras in schimburi lungi si atacat pe parte de backhand. A mai fost prezent la turneul de la Zagreb de alte sapte ori, statistica prezentata mai sus vorbind de la sine despre ale sale rezultate; prefera suprafetele rapide – hard si iarba.

Mate Delic ↔ precedentele rezultate de la turneul ATP World Tour 250 – Zagreb

Anul

Runda

2013

calificări

Este un tenismen croat in varsta de doar 20 ani, antrenat de tatal lui – Miroslav Delic – a carui suprafata preferata este zgura (fost semifinalist la Roland Garros – nivelul juniorilor, acolo unde a fost clasat la un moment dat pe pozitia a 19-a). Este abia pentru a doua oara pe tabloul principal al unui turneu din categoria ATP Pro si asta pentru ca a primit un WILD-CARD din partea federatiei croate de tenis. N-a rupt niciodata gura targului pe hard indoor, adunand pe parcursul carierei doar 2 victorii si 3 infrangeri la nivel ITF si inca o infrangere anul trecut chiar in calificarile turneului de la Zagreb (4-6 4-6 vs. Ilija Bozoljac). Are un inceput de an bun, dar tot la nivel Futures – a participat la trei turnee pe hard outdoor, atingand de doua ori faza semifinalelor, reusind si o finala, fiind invins de jucatori iesiti din TOP 200 ATP. Jocul pe care-l practica este conturat in jurul loviturii de rever – pe care o executa cu doua maini; are un serviciu bunicel, dar nu se descurca deloc in preajma fileului, fiind deseori pasat de catre adversari; desi se deplaseaza bine in teren, nu exceleaza la lovitura de forehand (loveste moale), care pentru majoritatea este o arma redutabila pe suprafetele rapide.

● Mizam pe o partida la indemana favoritului, deoarece este o diferenta mult prea mare de valoare si de experienta la nivelul turneelor ATP Pro; tanarul croat Mate Delic inca nu a reusit sa faca pasul nici de la turneele de tip ITF – la cele de tip Challenger. Acesta poate fi considerat “turneul de casa” al lui Marin Cilic, turneu la care de-a lungul ultimilor ani, foarte rar s-a intamplat sa cedeze vreun set.

Pronostic: Sub 19.5 game-uri in meci @1.60 (Unibet.com)

Suplimentar: Marin Cilic (AH -6.5 games) @2.10 (Unibet.com)

scris de Man