Maria Sharapova vs Alexandra Dulgheru - Tenis US Open - Analiza si pronostic


Maria Sharapova vs Alexandra Dulgheru – Tenis US Open – Analiza si pronostic
 

Maria-Sharapova-Alexandra-Dulgheru
 

“Arthur Ashe Stadium” va gazdui in aceasta seara o partida musai de urmarit intre rusoaica Maria Sharapova si romanca Alexandra Dulgheru! La prima vedere, pare un meci extrem de dezechilibrat, dar daca ne uitam pe istoricul intalnirilor directe, observam ca diferenta n-a fost asa mare niciodata, ba chiar conationala noastra a avut sansa ei de fiecare data – 3:6 7:6 7:6 pentru “Masha” pe hardul outdoor de la Miami in 2011 si 7:5 6:2 tot pentru “masinaria” rusă, pe zgura de la Madrid, chiar in sezonul trecut!

Maria Sharapova – este o tenismena in varsta de doar 27 ani (spunem “doar”, pentru ca parca joaca de o viata la cel mai înalt nivel), care masoara in jur de 1.88m si care in acest moment ocupa locul 6 in clasamentul WTA si locul 1 in clasamentul “ROAD TO SINGAPORE” – pentru Turneul Campioanelor! Cu un total de 35 titluri WTA cucerite in palmares, rusoaica vrea sa dea lovitura si la aceasta editie a US Open-ului, lucru pe care l-a mai reusit doar in anul 2006. Începutul este unul promitator, cu victorie destul de clara in runda inaugurala contra conationalei Maria Kirilenko (6:4 6:0) – partida in care a servit aproape de perfectiune (76% procentajul punctelor castigate cu prima minge) si a fost agresiva pe parte de retur atat cat a fost nevoie (cinci din zece mingi de break fructificate). Desi ne obisnuise cu mult mai multe “winners”-uri, dar si mult mai multe greseli nefortate, de aceasta data jocul practicat de rusoaica a parut ceva mai economicos – doar 15 lovituri direct castigatoare si 18 greseli nefortate. Si-a cedat serviciul o singura data, gratie capacitatii de a servi la fel de puternic si cu a doua minge – iar daca de obicei facea foarte multe greseli nefortate pentru ca-si asuma riscuri, acum a facut “doar” cinci! Poate fi considerata o jucatoare completa din multe puncte de vedere, pentru ca este permanent agresiva si trimite lovituri precise atat cu forehand-ul, cat si cu reverul executat cu doua maini. Daca vrei s-o invingi pe Maria Sharapova, trebuie sa o chemi des la fileu sau sa-i trimiti mingi inalte pe “baseline”.


Alexandra Dulgheru – este o tenismena in varsta de 25 ani, care masoara in jur de 1.73m si care in acest moment ocupa locul 95 in clasamentul WTA (in urma cu trei ani era clasata pe 26 WTA, dar a urmat o perioada in care a fost macinata de accidentari, ba chiar a fost nevoita sa se opereze anul trecut). S-a apucat de tenis la varsta de patru ani, la indrumarea parintilor si vrea sa devina designer sau arhitect dupa ce se lasa de tenis; suprafata preferata este zgura, practica un joc de “baseline”, iar principala lovitura pe care se bazeaza este reverul cu doua maini. Se afla pentru a cincea oara consecutiv in cel de al doilea tur al US Open-ului, reusind doar o singura data sa avanseze in runda urmatoare. Misiunea pare una imposibila si de aceasta data, dar e imbucurator jocul pe care l-a practicat in primul tur contra cehoaicei Kristyna Pliskova – o jucatoare cu un stil de joc asemanator cu al Mariei Sharapova. Si-a cedat serviciul o singura data si a reusit sa fructifice trei din cele noua oportunitati de break pe care si le-a creat; de aseamenea a avut un procentaj bun atat pe primul serviciu – 61% – si mai ales pe al doilea – 73% (se stie ca al doilea serviciu este principalul punct de vulnerabilitate la tenismene). Nu impresioneaza prin forta, dar se deplaseaza bine in teren, are experienta si acea inteligenţă tactică!

“A trebuit să abandonez la Cincinnati, pentru că am avut o inflamaţie la încheietura mâinii drepte, care m-a împiedicat să joc la New Haven. Am preferat să stau să mă tratez, am făcut pregătire fizică pentru a mă menţine în formă. M-am antrenat doar patru zile înainte de US Open, dar când am început să joc m-am simţit bine. Mai am încă dureri, a trebuit să iau un antiinflamator foarte puternic că să pot să joc în primul tur, dar aceasta nu este o opţiune durabilă.În partida cu Sharapova n-am absolut nici o presiune, am jucat bine cu ea. Ne-am întâlnit de două ori, mi-a plăcut să joc cu ea. N-am absolut nimic de pierdut, doar îmi doresc să fiu O.K. cu mâna. De-abia mâine o să-mi dau seama cum o să fie. Cel mai mult îmi doresc să pot intra pe teren şi să joc!”, a declarat Alexandra Dulgheru.

PRONOSTIC – sub 17.5 game-uri în meci, cota 1.66 la Bet365.com

scris de Man