Marcos Baghdatis vs Denis Istomin - ATP Australian Open - Analiza si pronostic


Marcos-Baghdatis-Denis-Istomin
 

Marcos Baghdatis vs Denis Istomin – ATP Australian Open – Analiza si pronostic

Intr-unul dintre ultimele meciuri de maine, incepand cu ora 10:00, cipriotul Marcos Baghdatis (109 ATP) il va infrunta in cadrul primului tur de la Australian Open pe uzbecul Denis Istomin (49 ATP). Cei doi tenismeni s-au mai inalnit de doua ori de-a lungul timpului, de fiecare data reusind sa castige cipriotul intr-un set decisiv.

Marcos Baghdatis este unul dintre cei mai talentati jucatori din circuitul ATP; de asemenea, este un fost numar 8 ATP, obtinand aceasta titulatura, in mare parte, tocmai datorita celei mai bune performante ale carierei lui: FINALA Australian Open (2006). Nu a lipsit la nici una din ultimele noua editii ale acestui Grand Slam, despre care a si declarat ca este preferatul lui. Este un tenismen tipic de suprafete rapide, care practica un joc spectaculos si de cele mai multe ori la limita, riscant. Principalele lui calitati sunt: sta bine in schimburile lungi si poate scoate “winners”-uri atat cu forehand-ul, cat si cu backhand-ul (pe care-l executa cu doua maini); se deplaseaza excelent in teren si aproape de fiecare data incearca sa returneze direct castigator, practicand un joc foarte agresiv. La minusuri – caracterul recalcitrant care l-a mai tras in jos (se enerveaza foarte usor).

Denis Istomin are un inceput de sezon promitator, cu un sfert de finala reusit la Sydney. A fost prezent la toate cele opt editii Australian Open, incepand cu anul 2006, cea mai buna performanta fiind reprezentata de un tur trei reusit in 2010! Desi masoara 1.88m, niciodata n-am putut spune despre el ca are vreun serviciu-bomba, castigandu-si punctele in principal muncindu-le, nu pentru ca ar avea vreun as in maneca. Poate scoate lovituri direct castigatoare atat cu forehand-ul, cat si cu backhand-ul executat cu doua maini; in ciuda faptului ca sufera la capitolul deplasare in teren, cand ajunge in preajma fileului greseste foarte-foarte rar. Este un tenismen redutabil si pe parte defensiva, deoarece are abilitatea de a anticipa deseori loviturile adversarilor. La capitolul vulnerabilitati am putea nota al doilea serviciu, care este unul “moale” si usor atacabil.

Mizam pe o victorie a uzbecului, pentru ca este tenismenul mai bine pus la punct din punct de vedere fizic si care poate face fata mai usor unui meci de tipul 3/5 seturi. Cipriotul a pierdut mult din conditia fizica, deoarece sezonul trecut a hotarat sa se axeze mai mult pe viata de familie, jucand foarte putine meciuri; chiar si asa, va incerca sa impresioneze din nou la Australian Open, atat timp cat il vor ajuta resursele, partida nefiind una recomandata pentru a se incheia intr-un eventual minim de seturi.

Pronostic: sa castige meciul Denis Istomin @1.60 (unibet.com)
Suplimentar: peste 39.5 game-uri in meci @1.87 (unibet.com)

scris de Man