Marchenko - Karlovic. Jucatorul din Ucraina nu mai bate pe nimeni

Miercuri noaptea, dupa ora 00:00, avem disputa Marchenko - Karlovic, din primul tur al calificarilor de la US Open. Serviciul va fi foarte important pentru Ivo, ca de obicei as putea spune.

Marchenko se afla pe locul 334 ATP, cu Illya avand parte numai de sezoane proaste in ultima vreme. Desi a jucat foarte multe turnee mici in 2017, pur si simplu nu avem ce sa trecem in dreptul lui Marchenko.

Actualul sezon a adus numai infrangeri in circuit. Ultimele doua au fost turnee challenger, insa Marchenko n-a reusit decat sa joace trei seturi in ambele dispute, la Aptos (SUA), contra lui Clarke (GBR), si la Vancouver (CAN), impotriva lui Ivashka (BLR).

Karlovic ramane acel adversar pe care nu-ti doresti niciodata sa-l intalnesti, desi croatul a ajuns la 39 de ani si a cazut pana pe locul 137 in clasamentul ATP.

Insa infrangerile au inceput sa curga in 2018, iar Ivo n-a mai legat doua victorii de la Houston, unde a ajuns in semifinale. Serveste in continuare destul de bine, insa nu mai are aceeasi prezenta in tie-break-uri. Un singur punct pierdut la serviciu e decisiv intr-o astfel de situatie.

Chiar daca Ivo a ajuns aproape de 40 de ani, poate sa tina ritmul contra unui adversar care nu mai bate pe nimeni. Marchenko de obicei serveste bine, insa nu stiu ce s-a intamplat cu el in ultima vreme. Are mici sanse sa faca puncte multe la retur, iar noi vom vedea, foarte probabil, cel putin un tie-break. Sper ca jucatorul din Croatia sa fie mai inspirat decat de obicei, pentru c-am sa aleg sa mergm pe mana lui. H2H este 2-0 pentru Karlovic, iar victoriile au venit in ultimii 3 ani, deci nu pe vremea cand Ivo era un tinerel.

Pronosticuri Halep - Cibulkova