Liu - Rosca. Care dintre cele doua adolescente va avea nervii mai tari?

Marti, de la ora 17:00, avem partida Liu - Rosca, din turul inaugural de la Bucuresti. Daca romanca a primit un wildcard, Claire, considerata o mare speranta a tenisului mondial, a venit din calificari.
Rosca

Liu este o americanca de 18 ani de foarte mare viitor. Fosta campioana de junioare la Wimbledon (si finalista la Roland Garros), fosta numar 1 la aceasta categorie, Claire se afla acum pe locul 170 WTA.

Trecerea la senioare s-a facut treptat, prin turnee mai micute, insa Liu nu putea rata sansa sa nu se afirme la Wimbledon. A trecut de calificari si s-a oprit in turul II, invinsa de Kerber in trei seturi. A fost singura jucatoare care i-a luat set nemtoaicei la aceasta editie de Wimbledon. Tot prin purgatoriul calificarilor a fost nevoita sa treaca si la Bucuresti – 6-0, 3-6, 6-4 cu M Osaka (JPN), 6-3, 6-1 cu Prisacariu si 6-3, 4-6, 6-4 cu Badosa (SPA).

Rosca a primit wildcard pentru aceasta competitie, romanca fiind pe locul 260 in clasamentul fetelor. Are un an fenomenal in turneele ITF, cucerind cinci astfel de turnee. La 19 ani, Andreea poate spera la o cariera frumoasa, daca reuseste sa treaca peste dificultatile emotionale ce-o incearca din cand in cand.

Insa daca Andreea a reusit sa-si schimbe stilul de joc, sigur poate sa schimbe si acest aspect la ea. Vine dupa un turneu castigat la Torino, insa emotiile primei prezente la Bucuresti sigur sunt mari.

Vorbim de doua adolescente, insa, culmea, cea mai mica, Liu, are experienta ceva mai mare la nivel inalt. In plus, americanca a disputat trei meciuri in calificari, aspect ce s-ar putea dovedi important. Am vazut in cazul lui Miriam Bulgaru cum emotiile pot fi un factor negativ, cum un wildcard si nu prezenta in calificari, poate insemna ca nu simti mingea de la inceput, ca ai timp sa te adaptezi. Iar asta s-ar putea sa fie si problema lui Rosca, o tenismena la fel de instabila emotional ca Bulgaru. Insa Andreea are un plus de forta in lovituri si mai poate apela si la mingi inalte daca este cazul, asa cum juca mai demult. Liu mi se pare favorita, dar trei seturi sunt posibile, de aceea voi merge pe urmatorul pronostic.

Pronosticuri DC United - Minnesota United