Kyrgios - Murray. Cum va arata Andy?

Marti, de la ora 17:00, in primul tur de la Londra, avem partida Kyrgios - Murray. La revenirea sa in circuit, ce poate sa ne arate britanicul?
kyrgios Andy Murray rateaza turneul de la Miami

Kyrgios este pe locul 21 si este considerat unul dintre cele mai importante talente ale generatiei sale. Doar ca anul trecut nu a cucerit niciun trofeu.

A debutat insa foarte promitator, cu un titlu la Brisbane. Totusi, nu caracterul i-a stopat ascensiunea in acest sezon, ci accidentarile. A facut „optimi” la Australian Open, dar n-a mai jucat apoi pana la Cupa Davis. Acolo, s-a lovit, iar asta s-a vazut la Miami, unde n-a trecut de faza optimilor de finala. A mai jucat la Houston, tur doi, si saptamana trecuta, la Stuttgart (GER), oprit in semifinale de Federer, in trei seturi.

Murray are deja un an fara turneu, iar la 31 de ani, perioada sa de ascensiune pare sa se fi oprit cam definitiv. A cazut pana pe locul 156, dar din declaratii, am vazut ca-i foarte fericit sa revina pe teren.

Iarba a fost mereu una dintre suprafetele sale favorite, pe care a castigat 7 titluri. Anul trecut, la Wimbledon, iesea in sferturile de finala si nu mai apuca sa mai evolueze decat la doua demonstrative.

In afara de Federer, cam toti marii jucatori care au revenit dupa accidentari grave au avut nevoie de o perioada de reabilitare. Wawrinka, de exemplu, inca incearca sa se regaseasca. Sigur, la Andy nu greutatea sau deplasarea pe teren ar trebui sa fie problema, ci mai degraba ritmul de joc. Si rezistenta fizica, o dificultate si-n anii de glorie. H2H este 5-1 pentru Murray, singura victorie pentru Nick venind in Cupa Hopman. Acum doi ani, la Wimbledon, britanicul nu-i dadea nicio sansa adversarului sau si se impunea in minimum de seturi. Poate ca este acasa la Queens, dar Murray nu poate sa fie nici la 50% din potential. Daca nu va juca la misto, Kyrgios trebuie sa castige prima partida din circuit in fata lui Andy.

Pont Pandurii Tg.Jiu - Ripensia