Kvitova - Sabalenka. Duel mult prea frumos pentru turul III

Sambata noaptea, de la ora 02:00, avem disputa Kvitova - Sabalenka, din turul III de la US Open. Tinand cont de cat a crescut Aryna in ultima vreme, este de asteptat sa vedem o partida frumoasa, echilibrata.
Kvitova

Kvitova este o jucatoare din Cehia, in varsta de 28 ani, care ocupa in acest moment locul 5 WTA. A inceput sezonul in afara top 20, dar avem cinci turnee castigate in dreptul cehoaicei in 2018.

Pe langa cele cinci titluri (St Petersburg, Doha, Praga, Madrid, Birmingham), Petra n-a mai facut vreun turneu stralucitor. De fapt, la cele de Mare Slem, cehoaica a cam fost „absenta”. Este insa intr-o forma buna la US Open, unde le-a depasit pe Wickmayer (BEL), scor 6-1, 6-4, si pe Wang (CHI), scor 7-5, 6-3.

Sabalenka este o sportiva de 20 ani, nascuta la Minsk, Belarus, ce se regaseste pe pozitia a 20-a WTA. Are un titlu important cucerit in cariera, chiar inainte de US Open, la New Haven.

A inceput sezonul intr-o nota pozitiva, cu sferturi de finala la Shenzhen si Hobart. Pe zgura, a bifat si prima finala de turneu WTA, la Lugano (SUI), cedata cu Mertens (BEL). A doua finala a venit pe iarba, la Eastbourne (GBR), iar traseul de la Cincy a dus-o pana in semifinale, scoasa de Halep. Astfel, titlul de la New Have a venit logic, pe fondul unui joc extraordonar prestat de Sabalenka. Ea le-a invins pana acum pe Collins (SUA), scor 6-0, 4-6, 6-4, si pe Zvoraneva (RUS), scor 6-3, 7-6.

Sabalenka controleaza foarte bine jocul atunci cand ii intra primul serviciu. Desigur, acelasi lucru se poate spune si despre Kvitova. Sunt doua tenismene cu lovituri puternice, care, daca acorda sanse de break, pot sa se „scoata” prin serviciu. S-au mai intalnit o singura data, la Miami, iar Petra s-a impus cu 7-5, 3-6, 6-3. Un meci extraordinar facut de ambele la retur. Asta si pentru ca atat Sabalenka, cat si Kvitova au facut cate 9 duble greseli si au avut o frecventa de sub 60% la primul serviciu. Ma astept tot la un duel echilibrat, tinand cont de forma pe care o traverseaza Aryna.

Pronosticuri Kvitova - Sabalenka