Kovinic - Buzarnescu. Cum va juca Mihaela in fata romanilor?

Marti, de la ora 14:00, avem partida Kovinic - Buzarnescu, din primul tur de la Bucuresti. Este prima prezenta a Mihaelei pe tabloul principal al competitiei de la Arenele BNR.

Kovinic are la 23 de ani patru titluri ITF in cariera, insa acum trei sezoane, aveam senzatia ca jucatoarea din Muntenegru poate mult mai mult. Dar intre timp, Danka a si iesit din top 100 WTA.

Este o stagiunea ratata pentru Kovinic, care a ajuns in cateva optimi de finala in 2018, pornind din calificari. Asa a reusit sa lege si ea 3-4 victorii, ca pe tablourile principale rar s-a intamplat sa aiba doua evolutii bune consecutive. Pe iarba, a jucat la Wimbledon si-a iesit dupa runda inaugurala, pentru ca apoi sa mearga la Roma si la Budapesta, tot competitii ITF, si sa castige un singur meci.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA.

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA), dar si finala la Praga sau semifinala la Strasbourg (FRA). A fost impresionanta si pe iarba, cu sferturi de finala la Nottingham (GBR) si Eastbourne (GBR) sau semifinala la Birmingham (GBR). La Wimbledon, s-a oprit in turul III.

Daca inainte vedeam potential la Kovinic, acum aceasta a inceput sa piarda in fata oricui. Iar la Bucuresti, contra lui Buzarnescu, n-ar trebui sa aiba vreo sansa. Miki va fi cu siguranta emotionata sa fie aici, unde a mai incercat in 2015 sa treaca prin calificari, dar a esuat. In acest moment, este o jucatoare de top 30, iar adversare precum Kovinic n-o mai sperie deloc. De altfel, tenismena din Muntenegru a fost invinsa anul trecut de Mihaela, in singura disputa directa. Se intampla in finala de la Hodmezovasarhely, un ITF in Ungaria. Ma astept la o victorie scurta pentru reprezentanta noastra.

Pronosticuri Concordia Chiajna - Viitorul