Konta - Barty. Britanica poate mai mult decat ce afiseaza in prezent

Luni dimineata, undeva in jur de ora 10:30, avem duelul Konta - Barty, din primul tur de la Wuhan. Sa asistam la un duel echilibrat?

Konta este pe locul 43, intr-o evident cadere dupa ce a incheiat stagiunea precedenta pe pozitia a 9-a. A cucerit si doua titluri in 2017, la Sydney si Miami, plus finala la Nottingham si semifinale la Eastbourne si Wimbledon.

A incheiat sezonul cu 5 infrangeri la rand, dar a debutat cu sferturi de finala la Brisbane, performanta intrerupta de o accidentare in meciul cu Svitolina. Cu exceptia finalei de la Nottingham, britanica n-a facut nimic. La US Open a pierdut in primul tur, in timp ce la turneul anterior, la Tokyo, a castigat un singur meci, pierzand apoi cu Vekic (CRO), in doua seturi.

Barty are 22 de ani si se afla pe locul 17 WTA. In stagiunea precedenta, a cucerit un titlu, la Kuala Lumpur (MAL), dar a mai facut si finale la Birmingham si Wuhan (CHI).

A inceput slabut sezonul, cu eliminare in runda inaugurala la Brisbane, dar s-a redresat rapid, cu finala la Sydney, pierduta in fata lui Kerber.  Singura performanta pe zgura a fost la Strasbourg (FRA), o semifinala, pentru ca pe iarba sa mai vina un titlu, la Nottingham. A mai facut semifinala la Montreal, iar la US Open s-a oprit in „optimi”. N-a putut sa treaca de al doilea meci la Tokyo, invinsa fiind de Azarenka.

H2H este 2-1 pentru Barty, ultima disputa avand loc anul acesta, in finala de la Nottingham. Australianca a castigat in trei seturi, iar din acel moment Konta n-a mai fost aceeasi jucatoare. Am urmarit-o in cateva meciuri de atunci si increderea ei este la un nivel foarte jos. Desi pare mereu ca are arsenalul de lovituri la ea, face cateva greseli si nu poate sa mai revina. Este clar ca problema ei este de ordin psihic. Daca britanica va intra bine in meci, atunci are o sansa sa tina pasul. Cred ca duelul Konta – Barty va fi unul destul de echilibrat.

Pont pariuri DC United - FC Toronto