Klizan - Monfils. Va face spectacol Gael?

Miercuri, de la ora 15:00, avem partida Klizan - Monfils, din turul secund de la Roland Garros. Chiar daca evolueaza acasa, nu m-ar mira ca francezul sa paraseasca turneul dupa acest meci.
Klizan Monfils

Klizan este un slovac de 28 de ani cu enorm de mult talent, dar care se gaseste abia pe locul 117 in clasamentul ATP. Are cinci trofee importante in cariera, la care se mai adauga alte sapte challengeruri.

In 2018, Martin a pus mana pe un astfel de turneu, la Indian Wells. Pe zgura, a facut o semifinala la Marbella (SPA) si a ajuns in „sferturi” la Barcelona si Munich. In lupta sa pentru a ajunge pe tabloul principal la Roland Garros, i-a invins pe Nagal (IND), scor 4-6, 6-4, 6-1, pe Kezmanovic (SRB), scor 6-7, 7-6, 6-3, si pe Londero (ARG), scor 6-4, 4-6, 7-6. In runda inaugurala, l-a invins pe Djere (SRB), scor 7-6, 4-6, 7-6, 6-1.

Monfils este pe locul 37 ATP, iar cea mai buna pozitie pe care s-a clasat a fost 6 ATP in 2016. Este un tenismen foarte interesant, facand deseori spectacol.

Actualul sezon a inceput foarte bine pentru „Lamonf”, deoarece a castigat turneul de la Doha. Dar exceptand o semifinala la Buenos Aires, Gael n-a mai facut nimic in aceasta stagiune. La Lyon, a pierdut prima partida, cu Marterer (GER), in trei seturi. In runda inaugurala, l-a invins pe conationalul Benchetrit, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-1.

Faptul ca Monfils a pierdut set in fata unui jucator ce a primit un wildcard nu ne mai mira de mult timp. Intr-un meci BO5, francezul ramane rar la fel de concentrat pe toata perioada partidei. H2H este 1-1, ambele dispute avand loc pe hard. Este Klizan intr-o revenire care sa tina mai mult de un turneu? Sincer, nu stiu inca, dar ideea e ca slovacul are un sezon de sgura solid si merita toata atentia in aceasta intalnire. Poate profita de situatia actuala a lui Gael, care, din cauza accidentarilor multiple, nu mai arata la fel de bine ca-n anii precedenti.

Pronosticuri Cardiff - Manchester City