Klizan - Haase. Ne asteptam la multe game-uri

Joi, de la ora 18:20, in optimile de finala de la Umag (CRO), avem partida Klizan - Haase. Sa asistam la un duel echilibrat?
Klizan

Klizan este un slovac de 29 de ani cu enorm de mult talent, dar care se gaseste abia pe locul 127 in clasamentul ATP. Are cinci trofee importante in cariera, la care se mai adauga alte sapte challengeruri.

In 2018, Martin a pus mana pe un astfel de turneu, la Indian Wells. Pe zgura, a facut o semifinala la Marbella (SPA) si a ajuns in „sferturi” la Barcelona si Munich, dar si-n turul II la RG, dupa ce-a venit din calificari. Tot prin acelasi chin s-a vazut nevoit sa treaca si la Umag, depasindu-i pe Petrovic (SRB), scor 2-6, 7-6, 6-4, si pe De Schepper (FRA), scor 6-4, 6-2. In runda inaugurala, l-a invins pe Jarry (CHI), scor 6-2, 6-0.

Haase se afla pe locul 38 ATP, iar cele mai bune rezultate ale sale in 2017 sunt semifinale la Dubai, Gstaad (SUI) sau Montreal. Este tipul de jucator ce se poate descurca bine pe toate suprafetele.

A ajuns doar in „sferturi” la Pune, dar apoi a ajuns in semifinale la Auckland. A mai facut sferturi de finala la Rotterdam, insa perioada urmatoare a fost plina de infrangeri. Haase a mai castigat cate un meci la Madrid si Roma, iar la Roland Garros a fost eliminat in runda inaugurala. Pe iarba, a continuat cu rezultate neconcludente, fara doua victorii la rand in cele patru turnee la care a luat parte. In primul tur, a trecut de Dutra da Silva (BRA), scor 4-6, 7-5, 6-3.

Klizan a mers din ce in ce mai bine la acest turneu, asa cum cred ca va juca slovacul in lunile care au mai ramas din sezon. Chiar daca va ceda acest duel cu Haase, am impresia ca Martin va continua sa progreseze. L-am vazut si la Roland Garros, poate sa intre in prima suta daca este serios. Despre Robin, ce putem sa mai spunem? Este jucatorul pe care nu prea doresti sa-l intalnesti, cel putin la acest nivel, pentru ca daca are o zi buna, te poate invinge cu usurinta. Doar ca Haase n-a mai avut de mult timp zile consecutive bune. H2H este 2-2, dar cei doi tenismeni nu s-au mai intalnit din 2014. Pe niciunul nu-l vad detasandu-se usor in partida, asa ca voi merge pe varianta over-ului.

Pont Pandurii Konta - Barty