Khachanov - Garcia-Lopez. Pretentiile pentru spaniol au crescut

Miercuri, de la ora 16:30, avem partida Khachanov - Garcia-Lopez, din runda a doua de la Roland Garros. Dupa ce l-a invins pe Wawrinka, mai este capabil ibericul sa treaca de inca un tur?

Khachanov este un rus in varsta de 22 de ani, clasat pe locul 38 ATP. In 2017, are o semifinala la Halle (GER), dar si un sfert de finala la Barcelona sau „optime” la Roland Garros.

La Auckland (NZL), Karen a ajuns pana in „sferturi”, in timp ce la Melbourne a fost eliminat in turul II. A urmat un sfert de finala la Montpellier, dar si rezultate modeste la urmatoarele competitii. La Madrid si Roma a pierdut de fiecare data in runda inaugurala. In primul tur, l-a invins pe Haider-Maurer (AUT), scor 7-6, 6-3, 6-3.

Garcia-Lopez se claseaza pe pozitia a 67-a. Ibericul de 34 de ani a obtinut cinci titluri in cariera, dintre care doua acum doua stagiuni, la Bucuresti si Zagreb (CRO). Dispune de un backhand cu o mana de calitate, iar anul trecut si-a mai trecut in palmares doua turnee challenger.

A inceput 2018 cu un sfert de finala la challengerul de la Canberra (AUS), dar tot pe zgura a jucat mai bine. Chiar daca n-a depasit faza „sferturilor” nici la Buenos Aires ori Sao Paolo, ibericul a afisat un joc de calitate. In runda inaugurala, l-a depasit pe Wawrinka (SUI), scor 6-2, 3-6, 4-6, 7-6, 6-3.

Garcia-Lopez a jucat foarte bine contra lui Stan, dar trebuie sa admitem ca nu doar acest lucru a contribuit la victoria sa. Dar ibericul are marele merit sa fi fost 100% concentrat in momentele grele, atunci cand Wawrinka era in „zona”. Khachanov nu stiu daca a tratat prea usor meciul cu Haider-Maurer, un tenismen ce a cam uitat sa castige, insa rusul nu m-a convins. Potentialul sau este altul, mai ales la serviciu, chiar daca vorbim de zgura. Peste cateva zile, Garcia-Lopez va face 35 de ani, deci un thriller de cinci seturi sigur a lasat ceva urme fizice. Tehnic vorbind insa, pe aceasta suprafata, ibericul este peste adversarul sau. Mizez pe cel putin patru seturi azi.

Pronosticuri Senegal - Sudan