Karlovic - E Ymer. Cum ii va functiona serviciul lui Ivo?

Marti dimineata, de la ora 05:30, in primul tur la Los Cabos, Mexic, avem disputa Karlovic - E Ymer. Apar dificultati pentru campionul din 2016?

Karlovic ramane acel adversar pe care nu-ti doresti niciodata sa-l intalnesti, desi croatul a ajuns la 39 de ani si a cazut pana pe locul 113 in clasamentul ATP.

Eliminat in turul III la Melbourne, Ivo a parasit repede competitia si la Quito, in runda secunda. La New York, a facut „sferturi”, dar urmatoarele trei meciuri au insemnat tot atatea infrangeri. A fost solid la Houston, facand semifinale, dar finalul perioadei pe zgura n-a fost stralucit. Ma asteptam sa joace mai bine pe iarba, dar atat la Wimbledon, cat si la Newport a fost eliminat in turul II. La Atlanta, a pierdut in runda inaugurala, 6-2, 6-7, 6-7 cu Young (SUA).

E Ymer este un suedez in varsta de 22 de ani, de origine etiopiana, clasat pe locul 108 mondial. Considerat o mare speranta, Elias n-a apucat inca sa straluceasca la adevarata valoare. Are patru turnee challenger in cariera.

Doar cu semifinala la Aix-en-Provence (FRA), Ymer a urcat destul de mult in clasament deoarece a reusit sa bifeze macar o victorie cam la toate turneele. Cu toate astea, in acest moment are sase infrangeri la rand in circuit, dintre care doua acasa, la Bastad.

 

Ivo este in continuare solid la serviciu, insa procentajele la „2” sunt din ce in ce mai slabe, asta pentru ca nu mai are aceleasi continuari inspirate. De multe ori, Karlovic se trezeste departe de minge si n-o loveste in mod corect. Dupa ce-a castigat competitia de la Los Cabos in 2016, croatul a pierdut anul trecut in primul tur, in fata lui Halys (FRA), in doua tie-break-uri. Ymer A cam uitat sa castige, insa acelasi lucru putem sa spunem despre Karlovic. Totusi, infrangerile sale au venit in mare parte dupa partide cu seturi ajunse in prelungiri, deci urmatorul pariu are logica. Mai ales la acest turneu, desfasurat pe o suprafata rapida, unde Ivo nu trebuie sa joace puncte lungi.

Pronosticuri Kerber - Keys